Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danse-styrt til julefrokosten er en arbejdsskade

Et styrt på dansegulvet til julefrokosten på jobbet kan godkendes som arbejdsskade.

Snubler man på dansegulvet til julefrokosten på jobbet eller kommer galt af sted, når kirsebærsaucen til ris a’ la manden skal varmes, så kan det godkendes som en arbejdsskade. Det skriver Ugebrevet 3F.

- Som ansat er man omfattet af loven under en julefrokost, der er arrangeret af arbejdsgiveren, fordi festen afholdes i arbejdsgiverens interesse. Denne interesse er til stede, når arbejdsgiveren tager del i planlægningen af arrangementet, siger Rikke Nissen, chefkonsulent i Arbejdsskadestyrelsen til Ugebrevet 3F.

I forhold til at få en ulykke godkendt som en arbejdsskade fra en julefrokost har det ifølge styrelsen ikke betydning, at der er røget en del snaps indenbords i løbet af julefrokosten.

Arbejdsskadestyrelsen har ifølge ugebrevet behandlet arbejdsskader fra julefrokoster.

- Vi har oplevet sager med arbejdsskader, hvor en har brændt sig i forbindelse med at tilberede mad. Og en der faldt på dansegulvet og slog halebenet. Det er blevet anerkendt som arbejdsskader, siger Rikke Nissen.

Ifølge styrelsen gælder loven til helt ud på natten, hvis det har været planlagt for arbejdsjulefrokosten. Det slutter dog, hvis man tager videre i byen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.