Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmarks største sædbank: Det har konsekvenser at bryde donorers identitet

På Facebookgrupper og i internationale registre kan børn, som er kommet til verden med hjælp fra donorsæd, søge efter deres biologiske fædre eller halvsøskende. Men det er problematisk, siger Danmarks største sædbank, som nu indskærper, at det kan have juridiske konsekvenser at afsløre donorers identitet.

Selvom man som sæddonor ønsker at være anonym, risikerer man alligevel at få sin identitet afsløret. Det truer nemlig det anonyme donorkorps, at flere donorbørn leder efter deres biologiske fædre eller halvssøskende på Facebookgrupper og internationale registre som »Donor Sibling Registry«.

Sådan lyder det fra Danmarks største sædbank Cryos International, skriver Kristeligt Dagblad.

Derfor indskærper sædbanken nu over for forældre, at det kan få juridiske konsekvenser, hvis man forsøger at afsløre donorers eller søskendes identitet.

»Vi har været nødt til at skrive det ind i vores kontraktmateriale for at gøre vores donorer og kunder helt klart, at de risikerer retsforfølgelse og erstatningskrav fra andre, som deler en donor, og som ikke ønsker at blive fundet. Det er selvfølgelig ærgerligt, at det er kommet så vidt, men vi har et ansvar overfor de mænd og familier, som vi har lovet anonymitet,« siger direktøren i Cryos International, Ole Schou, til Kristeligt Dagblad.

Forældre, som har fået børn ved hjælp af anonym donorsæd, undrer sig dog over sædbankens reaktion.

Talsmanden for foreningen Donorbørn og Forældre, Rikke Mønster, pointerer, at Facebookgrupper og registre kun benyttes af folk, der ønsker at finde personer, de er beslægtede med, og derfor kan hun ikke forstå udmeldingen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.