Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmarks første børnehospice er på vej i Hellerup

Åbningsdatoen er endnu ikke på plads, men der arbejdes målrettet mod åbningen af Danmarks første hospice til uhelbredeligt syge børn.

Danmark har ikke - modsat lande som Tyskland, Sverige, Holland og England - hidtil ikke haft et hospice for uhelbredeligt syge børn. Det er en stiftelse i Hellerup ved at lave om på. ARKIVFOTO
Danmark har ikke - modsat lande som Tyskland, Sverige, Holland og England - hidtil ikke haft et hospice for uhelbredeligt syge børn. Det er en stiftelse i Hellerup ved at lave om på. ARKIVFOTO

Modsat lande som Tyskland, Sverige, Holland og England har Danmark hidtil ikke haft et hospice for uhelbredeligt syge børn, der i stedet ofte bor på en hospitalsafdeling. Men nu arbejder Sankt Lukas Stiftelsen, der driver et hospice i Hellerup, målrettet på at åbne landets første hospice for uhelbredeligt syge børn.

Børnehospicet, som blandt andet skal trække på erfaringer fra et lignende tilbud i Sverige, skal både yde såkaldt symptomlindrende pleje og tilbyde ophold for børn i livets sidste fase. Der vil også være fokus på barnets families behov for støtte.

»Det er blevet tydeligere og tydeligere, at der er behov for børnehospice i Danmark. Derfor arbejder vi nu målrettet på at oprette landets første børnehospice. Tilbuddet skal supplere de øvrige tilbud til alvorligt syge børn og deres familier,« lyder det i en pressemeddelelse fra leder af Sankt Lukas Stiftelsens hospiceområde Thomas Feveile.

Der er endnu ikke sat en dato for åbningen, ligesom finansieringen heller ikke er på plads endnu, oplyser Thomas Feveile:

»Mange ting skal falde på plads. Det kræver samarbejde og opbakning fra fagfolk, politikere, foreninger og andre, der vil bidrage til realiseringen af Danmarks første børnehospice«.

En bred skare af sundhedsordførere og fagorganisationer meldte sig sidste år klar til at se på muligheden for at oprette et såkaldt palliativt tilbud for døende børn i stil med de eksisterende 18 hospicer, der er målrettet voksne.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) udtalte i den forbindelse, at hun ikke er afvisende over for tanken om børnehospicer »hvis det ud fra et fagligt synspunkt giver mening«, hvorefter Sundhedsstyrelsen på ministerens opfordring har set på erfaringer gjort på området i Sverige.

Astrid Krag oplyser nu i en skriftlig kommentar til Politiken, at hun godt kan »forstå tankerne bag et børnehospice, men det er ikke nødvendigvis den mest oplagte vej at gå«.

Omkring 200 børn dør hvert år af sygdom.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.