Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark undgår udenlandsk mediestorm om grænsekontrol

Det undrer brandingekspert, at Danmark ikke har fået mere kritik for beslutningen om grænsekontrol.

København: Siden regeringen trådte til i sommer, har Danmark været i stormvejr flere gange i de udenlandske medier.

Først var det Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjbergs (V) omdiskuterede flygtningeannoncer, og siden kom de strammede udlændingelove, der blandt andet gjorde det muligt at tage værdier fra flygtninge.

Alligevel har omtalen af beslutningen om at indføre midlertidig grænsekontrol været kortvarig i udlandet. Det undrer Mads Mordhorst, som er lektor i national branding ved Copenhagen Business School.

- Egentlig synes jeg, reaktionerne har været bemærkelsesværdigt afdæmpet. Især når man sammenholder det med, at der har været dannet en fortælling af Danmark, som har været ret negativ, siger han til Ritzau.

Ifølge Mads Mordhorst kan man trække tråde helt tilbage til Muhammedkrisen, når det kommer til fortællingen om Danmark, som et lille land, "der ønsker at isolere sig fra omverdenen".

Et brand er blevet forstærket af eksempelvis udlændingestramningerne, og som kan have haft konsekvenser for Danmark.

- Hver gang vi bliver nævnt negativt, så begynder der at danne sig et mønster. Det vil sige, at ting har nemt ved at blive læst ind i det mønster, siger han.

Eksempelvis nævner han, at flere mente, at Helle Thorning-Schmidt (S) ikke fik jobbet som FN's højkommissær for flygtninge, på grund af Danmarks politik i forhold til udlændinge.

Når Danmark alligevel slipper for flere dage igennem mediemøllen i disse døgn, så er det først og fremmest, fordi lande tæt på Danmark, også har indført former for kontrol på det, lyder vurderingen fra Mads Mordhorst.

Han understreger dog også, at det endnu er for tidligt at slå helt fast, om grænsekontrollen har haft betydning for Danmarks omdømme eller ej, da kontrollen kun har fungeret i et døgn.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.