Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark tager imod flere flygtninge

Det højeste antal flygtninge har søgt asyl i Danmark i 2012. Det er en kombination af krig i verden og en lempelig asylpolitik, lyder det.

Stadig flere flygtninge ender ved den danske grænse, og vi siger ja til, at flere må komme ind. Det skriver jyllands-posten.dk.

Indtil december i år har 5.521 søgt om asyl, viser tal fra Udlændingestyrelsen, og allerede nu er det antal det højeste i 10 år. Ifølge Rigspolitiets forventninger kommer der endnu omkring 500 ansøgninger i årets sidste måned. Til sammenligning søgte 3.806 sidste år om asyl.

Af de 5.521 er 2.279 asylansøgninger blev stemplet med en accept, og ikke siden 2003 har så mange ansøgere fået lov at blive i landet.

Den store stigning i antallet af folk, der søger om ophold i Danmark, skyldes blandt andet borgerkrigen i Syrien. Godt 350 syrere ønsker asyl, mens 700 flere somaliere og omkring 250 flere serbere også tæller med i stigningen.

Regeringen i Danmark har ændret på asylreglerne, så blandt andet den lave starthjælp til udlændinge er blevet sløjfet, og samtidig må asylansøgere som noget nyt også arbejde og bo uden for asylcentrene, når blot de samarbejder med myndighederne.

Ordet om de danske forandringer breder sig gennem menneskesmuglere og andre i »migrationsindustrien«, forklarer migrationsforsker Ninna Nyberg Sørensen fra Dansk Institut for Internationale Studier til jyllands-posten.dk.

Dansk Folkeparti er dybt utilfreds med, at flere får lov at komme ind i Danmark. Derfor har partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen, kaldt justitsministeren i samråd i Integrationsudvalget torsdag. Her ønsker partiet, at regeringen forklarer, hvad der skal gøres for at slå bremsen i over for tilstrømningen, og Martin Henriksen vil ligeledes komme med forslag til stramninger.

- Det er åbenlyst, at der er behov for markante stramninger af asyl- og udlændingepolitikken, og det skal være nu. Ellers går det grueligt galt, forstået på den måde, at muligheden for en vellykket integration af alle disse udlændinge nærmer sig nul på grund af det store antal, siger udlændingeordføreren.

Formanden for Integrationsudvalget, Trine Bramsen (S) mener, at stigningen skyldes krig og ufred i verden og ikke, at der er blevet nemmere adgang til Danmark.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.