Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark spiller mod Ungarn alligevel: »Begge parter er ret glade, så det spiller«

DBU har bekræftet, at Danmark kommer til at spille mod Ungarn i morgen.

Nadia Nadim ved EM i fodbold. / AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU
Nadia Nadim ved EM i fodbold. / AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU

Der er nu kommet en opklaring på spørgsmålet om, hvorvidt kvindelandskampen mod Ungarn kommer til at finde sted. Det gør den. Det bekræfter Ungarns landstræner, Edina Markó, overfor TV 2 SPORT. Kampen kommer derfor til at finde sted efter planen tirsdag.

Nadia Nadim bekræfter, at de stiller op med det velkendte kvindelandshold.

»Det er os, der kommer til at spille,« siger Nadia Nadim til TV 2.

»Vi har lavet en delaftale, som det hedder. Den er vi glade for. Begge parter er ret glade, så det spiller. Resten af aftalen falder på plads på et senere tidspunkt,« siger hun.

Kampen mod Ungarn er en kvalifikationskamp til VM. Der har i noget tid hersket tvivl om, kampen kunne spilles på grund af konflikten mellem kvindelandsholdet og DBU.

Konflikten drejer sig om uenighed om spillerrettigheder og om spillernes løn, som er lavere end mændenes.

Spillerforeningen skriver på deres hjemmeside, at foreningen og spillerne har aftalt, at ingen af de involverede parter samt deres organisationer udtaler sig til offentligheden om delaftalen. Parterne har også aftalt ikke at kommentere de afsluttende forhandlinger, der vil finde sted efter kvalifikationskampen i Ungarn med bistand af DIF og LO.

»Det er godt for Kvindelandsholdet og for alle i dansk fodbold, at vi kan spille den vigtige VM-kvalifikationskamp og igen få fokus på det sportslige,« siger Claus Bretton-Meyer til Spillerforeningen.

Kvindelandsholdets anfører, Pernille Harder, er glad for, at det er lykkedes at få en delaftale på plads, så holdet kan rejse til Ungarn for at spille VM-kvalifikationskamp tirsdag.

»Det er super godt, at vi nu kan have fokus på kampe, så må vi gøre resten af aftalen færdig efter kampen.«

»Det er selvfølgelig ikke en optimal opladning, men vi har trænet godt de seneste dage for at stå skarpt til kampen,« siger Pernille Harder til TV2 News.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.