Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark sender militærfly til Mali

Udenrigspolitisk Nævn ventes i eftermiddag at sige ja til at sende fly og jordpersonel til støtte for Mali og den franske militære operation mod oprørsstyrker.

Herkules-fly på Flyvestation Aalborg.
Herkules-fly på Flyvestation Aalborg.

Et dansk Hercules transportfly med tilhørende støttepersonel skal til Mali for at støtte Malis regering og Frankrigs militære operation mod islamistiske oprørsstyrker, erfarer Berlingske. Ifølge Berlingskes oplysninger mødes Udenrigspolitisk Nævn kl. 15.15 med udenrigsminister Villy Søvndal (SF) og forsvarsminister Nick Hækkerup (S), som vil bede om Nævnets tilslutning til missionen.

Det danske bidrag til kampen mod islamistiske oprørere i den nordlige del af Mali kommer efter at Villy Søvndal i går udtrykte stærk støtte til Malis regering og den franske militære operation med blandt andet luftbombardementer mod oprørsstyrkerne. Frankrig er i Mali efter anmodning fra Malis præsident og på baggrund af en resolution i FNs sikkerhedsråd, der opfordrer til at støtte Malis regering.

Kampene i Mali er efter flere måneders stilstand brudt ud i lys lue, efter at oprørsstyrkerne indledte en offensiv mod syd den 10. januar. Offensiven truede med at bringe endnu større dele af Mali under oprørernes kontrol, og blev den faktor, der udløste Frankrigs militære indsats.

Andre lande har allerede bebudet støtte til Frankrig. Blandt andet har Storbritannien stillet to store transportfly af typen C17 med strategisk rækkevidde og løfteevne til rådighed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.