Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark rasler ned ad ranglisten over grønne nationer

En plads som nummer 17. Det er, hvad det kan blive til for Danmark på en ny rangliste over grønne nationer.

Vindmøller ved Stigs Bjergby fotograferet i 2013. Et flertal af landets byrådskandidater er tilhængere af mere vindkraft i deres kommuner. Alligevel har mange kommuner sat vindmølleprojekter på standby, skriver Ritzau (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017)
Vindmøller ved Stigs Bjergby fotograferet i 2013. Et flertal af landets byrådskandidater er tilhængere af mere vindkraft i deres kommuner. Alligevel har mange kommuner sat vindmølleprojekter på standby, skriver Ritzau (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017)

Mens vælgerne - i hvert fald i København - i dag ventes at belønne partier og kandidater med en skarp grøn profil, får Danmarks grønne omdømme internationalt nu en alvorlig ridse i lakken.

På en rangliste over CO2-udledningerne, brugen af vedvarende energi og den overordnede klimapolitik i 60 af verdens økonomisk førende lande kommer Danmark ind som nummer 17.

Sverige indtager en topplacering, men også lande som Marokko, Litauen, Letland og Indien scorer bedre end Danmark.

Ranglisten er udarbejdet af tænketanken GermanWatch og det tyske forskningsinstitut NewClimate Institute. Det er 13. år i træk, at de to institutioner tager temperaturen på klimapolitikken og den grønne profil i de 60 lande.

Kul trækker ned

Danmarks placering som nummer 17 skyldes ifølge de tyske eksperter bag ranglisten, at den danske regering har droppet planerne om at udfase brugen af kul og de ellers vedtagne målsætninger for CO2-udledninger.

Danmark lå ellers helt i toppen af listen i fem år i træk frem til 2017, hvor vi raslede ned på 13. plads.

Begrundelsen for denne nedtur er ligesom i år, at regeringen ikke længere bakker op om flere af de tidligere målsætninger på klimaområdet. Til gengæld ligger Danmark stadig i top, når det gælder brugen af vedvarende energi og energieffektivitet, men samlet set rasler Danmark altså ned ad listen for andet år i træk.

USA ligger i bund som nummer 56 ud af de i alt 60 lande. De to absolutte bundskrabere er Saudi-Arabien og Iran.

 

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.