Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark kan blive paradis for dyresmuglere

WWF frygter, at Danmark lokker dyresmuglere til ved at have en lavere strafferamme end vores nabolande.

WWF advarer mod, at Danmark kan blive attraktivt for smuglere af truede dyrearter. Et strafferamme på kun et års fængsel er noget af det, der tiltaler smuglere. I Sverige er straffen på fire års fængsel. Scanpix/Marco Longari
WWF advarer mod, at Danmark kan blive attraktivt for smuglere af truede dyrearter. Et strafferamme på kun et års fængsel er noget af det, der tiltaler smuglere. I Sverige er straffen på fire års fængsel. Scanpix/Marco Longari

København. Elfenben og sjældne dyr kan oftere dukke op ved den danske grænse i fremtiden. Det frygter Verdensnaturfonden (WWF).

De advarer mod, at Danmark kan blive et fristed for smuglere af truede dyrearter.

De fremlægger derfor fem punkter, hvor Danmark skal sætte ind, hvis ikke man skal lokke dyresmuglere til.

Et af punkterne går på, at strafferammen for handel og smugleri af større mængder truede dyrearter skal ændres fra et års fængsel til op til seks års fængsel. Det skal bringe den danske strafferamme på niveau med vores nabolande og holde smuglerne fra Danmark. Det siger generalsekretær i WWF Danmark Bo Øksnebjerg.

- Hvis dyresmugleri foregår i Tyskland og Holland, hvor straffene er på fem og seks år, så kan man frygte, at det vil være mere attraktivt at gøre det fra Danmark, hvor man kun kan få op til et års fængsel, siger han.

En højere strafferamme vil give politiet adgang til telefonaflytning og til elektronisk post i efterforskning af kriminalitet med truede dyrearter. Bo Øksnebjerg mener, at det er nødvendigt at give politiet disse værktøjer, hvis man skal fange de kriminelle.

- I lande omkring os kan man efterforske de her ting på samme måde som med eksempelvis narko.

Når de eftertragtede dyr bliver smuglet over Europas grænser, bliver det gjort uden hensyn til dyrenes velbefindende.

- Hvis det er små fugle, ligger man dem ind i toiletruller eller i små papkasser, siger Bo Øksnebjerg.

Odense Zoo har i år været udsat for tyveri af fire værdifulde papegøjer. Det ligner organiseret kriminalitet, mener chef i Odense Zoo Nina Collatz Christensen.

- Det er nok på den anden side af en halv million for de fire fugle. Derfor er der en interesse i at sælge de fire fugle videre. Vi er ret sikre på, at det har været en bestillingsopgave, der er tale om.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.