Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Danmark har særlig status på dopingmarkedet«

Fire store dopingmærker har tætte bånd til Danmark, der ifølge Skat har »en særlig status på dopingmarkedet«.

Navne som l Alpha-Pharma, Diamond, Gen-Shi Labs eller Dragon går igen på de op mod 100.000 piller og ampuller med væksthormon og anabole steroider, som danske toldere og betjente beslaglægger hvert år.

Alle fire dopingmærker har ifølge Politiken tætte bånd til Danmark, hvor stofferne både produceres og distribueres fra.

Og Skat vurderer, at Danmark spiller en væsentlig rolle på det illegale dopingmarked i Europa.

- Vi har en formodning om, at Danmark har en særlig status på dopingmarkedet, siger Axel Grønkjær, som er tovholder på Skats indsats mod de ulovlige stoffer, til Politiken.

Avisen skrev søndag om indiskbaserede Alpha-Pharma, der har en dansk direktør, som formentlig bruger Danmark som en slags distributionskanal for produktet. Og Gen-Shi Labs har åbnet en dansk afdeling.

- Vi har tilføjet et tredje laboratorium i Danmark på grund af den stigende efterspørgsel, har virksomheden oplyst på sin hjemmeside.

Mærket Dragons hjemmeside bliver drevet via en server i Jylland, og de danske toldere har beslaglagt store mængder tom Diamond-emballage på vej ind i Danmark.

- Det bekræfter desværre vores idé om, at der foregår organiseret dopingkriminalitet i Danmark – og formentlig også i ret stort omfang. Vi må forvente, at det får politiet til at reagere, siger Jens Evald, der er formand for Anti Doping Danmark, til Politiken.

Politiinspektør i Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC) Michael Ask fortæller, at sagerne bliver efterforsket, men at det er »umuligt at nå til bunds i dem alle«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.