Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark har nordisk dåbsrekord

På trods af faldende barnedåber i de nordiske lande har Danmark stadig rekorden.

På trods af faldende barnedåber i de nordiske lande har Danmark stadig rekorden.
På trods af faldende barnedåber i de nordiske lande har Danmark stadig rekorden.

Den danske folkekirke har nordisk rekord, når det kommer til barnedåber. Det skriver Kristeligt Dagblad.

De seneste ti år er tendensen faldet for alle nordiske lande, men ser man på de faldende tal, så ligger Danmark i front.

Ved den seneste danske opgørelse i 2013 blev 63,9 procent af nyfødte danske børn døbt i kirken. I Sverige røg tallet det samme år første gang under halvdelen af landets nyfødte, og i 2014 blev 46,3 procent af de svenske børn døbt. Også i Norge er dåbsprocenten de seneste år faldet markant, og sidste år var 58,9 procent af alle norske nyfødte forbi kirkens døbefond.

Ifølge Ulla Schmidt, der er professor MSO i praktisk teologi ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet og forsker i Norges folkekirke, er en forklaringen på forskellen mellem Norge og Danmark, at færre nordmænd er folkekirke-medlemmer.

»Et kvalificeret bud på forskellen er, at medlemmerne i Danmark oplever deres relation til folkekirken tættere, end det er tilfældet i Norge,« siger hun til Kristeligt Dagblad.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.