Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark får tænketank for lykkeforskning

I dag lanceres Danmarks første tænketank for lykkeforskning. Den skal blandt andet forske i, hvorfor nogle mennesker er mere lykkelige end andre.

Den nye, uafhængige tænketank for lykkeforskning, Institut for Lykkeforskning, skal forske i lykkens årsager og virkninger, og hvorfor nogle lande, kommuner og personer er mere lykkelige end andre.

- Der er behov for at sætte lykke på dagsordenen i Danmark. Et Danmark, hvor vi ikke kun måler vores fremskridt og velstand i vækst, men også på vores evne til at skabe et lykkeligt samfund, udtaler direktør for den nye tænketank Meik Wiking i en pressemeddelelse.

Bag ham står to af Danmarks førende lykkeforskere: Christian Bjørnskov, lektor i nationaløkonomi ved Aarhus Universitet, og Bent Greve, professor ved Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet, der begge sidder i tænketankens rådgivningskomité.

- Der følger mange gevinster med et lykkeligt samfund:Lykkelige mennesker ser ud til at være sundere, leve længere og være bedre medarbejdere. Derfor er vi er forpligtiget til at forske i, hvad vi kan gøre for at fastholde og udbygge Danmarks position som et af de lykkeligste lande i verden, siger Meik Wiking.

Institut for Lykkeforskning vil levere forskningsbaseret viden om lykke på samfunds-, organisations- og individniveau.Den nye tænketank vil blandt andet forske i sammenhængen mellem lykke og faktorer som indkomst, arbejde, sundhed, sociale relationer og frivilligt arbejde.

Tænketanken finansieres af fonde, der ønsker at forbedre vidensgrundlaget inden for lykkeforskning i Danmark.

Danmark er flere gange blevet kåret som verdens lykkeligste land. Det skete senest, da World Happiness Report blev lanceret på en FN-konference om lykke i april sidste år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.