Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Uddannet politimand bliver Danmarks nye rigsadvokat

Rigsadvokat Ole Hasselgaard har valgt at stoppe før tid. Jysk statsadvokat sætter sig i hans stol i stedet.

ARKIVFOTO: Jan Reckendorff, landsdommer, Østre Landsret.
ARKIVFOTO: Jan Reckendorff, landsdommer, Østre Landsret.

Anklagemyndigheden i Danmark får ny chef. Statsadvokat Jan Reckendorff overtager 1. marts indtil videre posten som rigsadvokat efter 50-årige Ole Hasselgaard, der har valgt at gå af.

- Justitsministeriet og jeg har i gensidig forståelse indgået aftale om, at jeg nu fratræder som rigsadvokat efter knap seks år i jobbet. Det har været en både spændende og udfordrende tid, siger Ole Hasselgaard i en pressemeddelelse fra Justitsministeriet.

Jan Reckendorff, der er statsadvokat i Viborg, og i øvrigt uddannet som politimand er blevet konstitueret som ny rigsadvokat og skal bestride posten, indtil den bliver besat på fast basis.

Ole Hasselgaard har stået i spidsen for landets anklagere siden 2012, hvor han afløste Jørgen Steen Sørensen, der i stedet fik stillingen som Folketingets Ombudsmand.

Ole Hasselgaard giver ingen nærmere begrundelse for, hvorfor han fratræder som rigsadvokat. Han fortæller dog, at det er sket i "gensidig forståelse" med ministeriet.

- For mit eget vedkommende vil jeg bruge den kommende tid på at overveje næste kapitel i mit arbejdsliv, siger Ole Hasselgaard i pressemeddelelsen fra Justitsministeriet.

Hverken hos Anklagemyndigheden eller hos Justitsministeriet vil man bidrage med yderligere oplysninger om årsagen til Hasselgaards fratrædelse. Begge steder henviser man til pressemeddelelse.

I den roser Justitsministeriets departementschef, Barbara Berthelsen, den afgående rigsadvokat.

- Jeg er Ole meget taknemmelig for at have løftet en central samfundsopgave i en svær tid, siger hun i pressemeddelelsen.

Ole Hasselgaard var den eneste i ansøgerfeltet, da han tilbage i 2012 under daværende justitsminister Morten Bødskov (S) blev udnævnt som rigsadvokat. Inden da havde han blandt andet siddet i det udvalg, som stod for forberedelserne af en ny lov om Politiets Efterretningstjeneste.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.