Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark er verdens 10. rigeste land

På trods af meldingerne om tabt dansk konkurrenceevne og et højt skattetryk, så er Danmarks stadig at finde blandt verdens rigeste lande.

Det går ikke så skidt i Danmark, som nogle eksperter og politikere giver udtryk for.

På trods af debatten om vores konkurrenceevne, det høje skattetryk og den store offentlige sektor i Danmark, så viser OECDs tal, at vi stadig er blandt de rigeste lande i verden.

Ifølge den seneste analyse fra OECD er Danmark det 10. rigeste land i verden målt på bruttonationalproduktet (BNP) per indbygger.

- I den økonomiske debat fremstår det ellers ofte som om, at vi suser ned ad velstandslisterne. Men kigger man på udviklingen fra midten af 1970erne og frem, så ligger vi meget stabilt, siger Frederik I. Pedersen, der er chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), til Politiken.

Luxembourg topper listen, mens Norge indtager andenpladsen. På de næste pladser, inden vi kommer til Danmark på 10. pladsen, ligger Schweiz, USA, Holland, Irland, Østrig, Australien og Sverige.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.