Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark er klimaduks i EU

I Danmark er vi så godt i gang med at skrue ned for CO2-udslippet, at vi ifølge en fremskrivning kommer til at overopfylde kravene fra EU.

Der er skruet så meget ned for CO2-udledningen i Danmark, at Danmark er godt i gang med at overopfylde sine forpligtelser på områder som transport, landbrug og boliger, der ikke er omfattet af handel med CO2-kvoter. Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af en fremskrivning fra Energistyrelsen.

Den viser, at Danmark ikke blot lever op til EU-kravene om en reduktion på 20 procent fra 2005 til 2020, men faktisk ligger til en reduktion på 22 procent.

På den baggrund kræver oppositionen, at regeringen ikke stiller yderligere CO2-krav til hverken transportsektoren eller landbruget, og at man dropper planen om en klimalov, som skal reducere udledningen yderligere.

- Energistyrelsens tal viser, at vi er et stykke over vores forpligtelser. Derfor er behovet for en klimalov heller ikke til stede. Især ikke når man tænker på, at vores forpligtelser i forvejen er blandt de største. Der er ingen grund til yderligere afgifter og stramninger over for transport og landbrug, som blot vil belaste erhvervslivet yderligere, siger Venstres energiordfører, Lars Chr. Lilleholt.

Klimaminister Martin Lidegaard (R) vil dog ikke droppe den klimalov, der forhandles på plads til næste år.

- Det giver i høj grad mening at være klimaduks og at ligge bedre end kravene fra EU. Vi ønsker ikke kun den grønne omstilling for at påtage os et miljømæssigt ansvar, men også fordi det allerede er en enestående forretningsmæssig platform for Danmark. Det står ikke i modsætning til økonomisk udvikling. Tværtimod, siger han til Jyllands-Posten.

Det er især de danske bilister, der har været med til at reducere CO2-udledningen. Den gennemsnitlige udledning fra nye personbiler faldt med 22 procent fra 2007 til 2011, og det skyldes primært, at danskerne køber mindre og mindre benzinslugende biler end tidligere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.