Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dankortet glødede 21. december

Forbrugerne har aldrig brugt Dankortet så meget, som de gjorde den 21. december. Samlet steg Dankort-forbruget de første 23 dage i december med 2,1 procent i forhold til 2011.

Der var gang i Dankortet kort før jul. Faktisk rekord.
Der var gang i Dankortet kort før jul. Faktisk rekord.

Fredag før jul svang forbrugerne Dankortet mere end nogensinde før. Det blev anvendt i alt 4,3 millioner gange den 21. december, hvor der blev shoppet med kortet for knap 1,7 milliarder kroner. Det viser en opgørelse af Dankort-forbruget i julen 2012 fra betalingstjenesten Nets.

Julehandlen fik generelt en god start i december, hvor der blev handlet med betalingskortet for mere end 25,1 milliarder kroner de første 23 dage i december. Det svarer til en stigning på 2,1 procent i forhold til samme periode sidste år, hvor der blev handlet for 24,6 milliarder kroner, oplyser Nets i en meddelelse om Dankort-forbruget i julen 2012.

Det er da også i julemåneden, at danskerne generelt er mest flittige til at bruge deres Dankort. Ifølge Nets opgørelser har syv ud af de ti dage med største omsætning på Dankort siden 2008 ligget i december.

Den samlede julehandel i 2012 blev imidlertid påvirket af et lavt forbrug den 23. december, som var den sidste handelsdag før jul – og samtidig var en dag, hvor snestormen ramte landet og kan have påvirket shoppinglysten.

Samlet gennemførte danskerne 74.860.503 transaktioner med Dankortet over de første 23 dage i december – og handlede i gennemsnit for 335 kroner per gang, hvilket er to kroner lavere end året før, oplyser Nets.

Danskernes brug af Dankort udgør ifølge Nets hovedparten af det samlede forbrug med betalingskort i Danmark. Brugen af internationale betalingskort står dog for en stadig større andel af det samlede forbrug på betalingskort. Et samlet tal for kortforbruget med betalingskort i Danmark er ikke offentligt tilgængeligt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.