Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danish Crown til danskerne: I risikerer at møde tomme kølediske de næste dage

Kød hos slagteren.
Kød hos slagteren.

Frikadellerne, krebinetterne og koteletterne bliver nok svære at lave de næste dage til aftensmaden, det melder Danish Crown nu ud til TV2 Østjylland.

Kødkrisen kommer, fordi de ansatte hos Danish Crown i Horsens strejker. Det er et svineslagteri, derfor kan det blive svært at finde svinekødet i de danske supermarkeder.

»I et vis omfang vil forbrugerne i Danmark komme til at se langt efter nogle af vores produkter ude i kølediskene,« siger Jens Hansen, Pressechef for Danish Crown til TV2Østjylland.

Slagterne i Horsens strejker, efter 1108 stemte imod den nye LO-overenskomst for privatansatte, hvor kun få hundrede stemte for den. Generelt stemte 98 procent af slagterne i Danmark faktisk nej til den nye overenskomst. Overordnet set fik overenskomsten alligevel 57 procent af LO’s stemmer, derfor blev den gennemført.

I en pressemeddelelse fra Danish Crown skriver de, at en række af deres slagterier er helt stille. Slagterne er nemlig utilfredse med, at den nye overenskomst giver mulighed systematisk overarbejde.

»Det er en rigtig ærgerlig situation, vi står i lige nu. De kommende dage vil vores kunder, og i sidste ende forbrugerne i både Danmark og udlandet, komme til at kigge langt efter vores varer. Samtidig har vores leverandører rigtig mange slagteklare grise gående i deres stalde, så arbejdsnedlæggelsen giver ikke bare Danish Crown problemer,« siger Søren F. Eriksen, CEO i Danish Crown Pork.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.