Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danfoss-formand samler ind til bro

Jørgen Mads Clausen vil indsamle 20 milliarder kroner til en bro, der kan trække højtuddannet arbejdskraft til Danfoss.

Danfoss, administrerende direktør Jørgen Mads Clausen.
Danfoss, administrerende direktør Jørgen Mads Clausen.

Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand for Danfoss, vil arbejde for at skaffe 20 milliarder kroner til en bro mellem Als og Fyn.

- En bro mellem Als og Fyn vil gøre det lettere for Danfoss-koncernen at tiltrække højtuddannet arbejdskraft. En bro vil også have en lang række andre positive effekter for landsdelen, så der er ingen grund til at tøve, siger Jørgen Mads Clausen til JydskeVestkysten.

Hvis han får byggetilladelsen, vil han skaffe de omkring 20 milliarder, som en bro vil koste. Det skriver JydskeVestkysten.

- Vi, regionens befolkning, skal selv finde pengene. Vi skal selv spare så meget op, at vi kan låne resten på det internationale lånemarked, siger Jørgen Mads Clausen.

Han foreslår at finde pengene blandt andet i regionens bloktilskud og kommunernes skatteindtægter. Men det er dog ikke skatteyderne, der skal finansiere broen, understreger han.

- I sidste ende er det brugerne selv, der skal betale i form af bompenge. Så pengene kommer tilbage med renters rente, siger Jørgen Mads Clausen, som mener, at en bro mellem Als og Fyn er en langt bedre idé end en Femern-forbindelse.

- Den vil binde Danmark og Tyskland og Als og Fyn langt bedre sammen, lyder det fra Danfoss-bestyrelsesformanden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.