Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DanAdopt: Vi har ikke gjort noget forkert

TV 2-dokumentaren »Adoptionens pris« har medført massiv kritik af adoptionsbureauet DanAdopts håndtering af et dansk pars adoption af to etiopiske børn. Bureauet afviser kritikken.

Adoptionsbureauet DanAdopt, der i TV 2s dokumentar »Adoptionens pris«, hjælper et dansk par fra Holbæk med at adoptere to børn fra Etiopien, er blevet mødt med massiv kritik for at gøre adoption til en industri, skriver bt.dk.

Men DanAdopt retter i stedet pegefingeren mod de etiopiske myndigheder, som har ansvaret for at finde familier, der vil bortadoptere deres børn, mener bureauet.

- Jeg synes ikke, vi har gjort noget forkert, det er de etiopiske myndigheder, der står for den opgave, siger direktør for DanAdopt, Marianne Wung-Sung, til TV 2 Nyhederne.

Programmet viser, hvordan et HIV-smittet ægtepar fra Etiopien bortadopterer deres to børn til det danske ægtepar og bliver lovet, at børnene får en strålende fremtid i Danmark. Men livet for pigen Masho på fire år og lillebroren Roba på to år bliver alt andet end lykkeligt. Masho ender med at komme på børnehjem og bliver adskilt fra sin lillebror og det ulykkelige par Henriette og Gert.

DanAdopt overtaler sammen med det lokale børnehjem forældreparret til at bortadoptere de to børn, fordi begge forældre er syge. Bureauet er blevet kritiseret for at hjælpe barnløse med at adoptere for gamle børn, der har svært ved at tilpasse sig de nye omgivelser i Danmark.

Venstres socialordfører, Eyvind Vesselbo, mener, at adoptionens fremgangsmåde »tangerer menneskehandel«, og ifølge Enhedslistens medlem af socialudvalget, Pernille Skipper, ser adoptionsbureauet ud til at have svigtet.

- Jeg ved ikke, om et barn er for gammelt, når det er fire år. Forældrene er blevet godkendt til at få et ældre barn og i det her tilfælde et søskendepar, og vi har formidlet kontakt til et barn, der er godkendt til adoption, siger Marianne Wung-Sung og beklager, at situationen udviklede sig så tragisk.

- Det påvirker mig rigtig meget. Denne her adoption er ikke til barnets bedste, og det efterlader os med refleksion over, at vi kan gøre noget.

DanAdopt vil dog på ingen måde ændre deres fremgangsmåde ud over at oplyse barnløse forældre om deres nye rolle. Vi kan forberede forældrene bedre på at modtage børn, siger hun.

Direktøren fortalte til DR Nyheder mandag aften, at DanAdopt har det juridiske på plads i sagen. Bureauet har ifølge dr.dk besluttet sig for at afbryde samarbejdet med det børnehjem, der omtales i dokumentarfilmen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.