Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Cyklistforbund vil stjålne cykler til livs

71.797 cykler blev sidste år stjålet i Danmark. Nu foreslår Dansk Cyklist Forbund en række tiltag for at bringe tallet af de mange tyverier ned.

Det kræver et større indgreb, hvis det omfattende antal af cykeltyverier herhjemme skal bringes ned.

Berlingske kunne tirsdag fortælle, at hele 71.797 cykler sidste år blev stjålet på landsplan, og at kun en halv promille af de cykeltyverier, der blev anmeldt i hovedstaden, blev opklaret. Og det bekymrer direktør for Dansk Cyklist Forbund, Jens Loft Rasmussen:

- Antallet af cykeltyverier er stigende, blandt andet som følge af organiseret kriminalitet, og tyverierne udgør en trussel for cykelkulturen, siger han.

Han påpeger, at millioner af danskere cykler hver eneste dag. Ikke mindst i de store byer har mange baseret dagligdagen på at kunne cykle til og fra arbejde og andre gøremål, hvorfor det er til stor gene, når det ellers så trofaste transportmiddel bliver stjålet.

- Mere end 70.000 cykler meldes stjålet hvert år. En del anmeldes ikke, og tallet er formentligt nærmere det dobbelte. Det er stort set risikofrit at stjæle en cykel, da opklaringsprocenten er meget lille, siger Jens Loft Rasmussen.

Cyklistforbundet foreslår derfor, at der iværksættes et udredningsarbejde om, hvordan udviklingen med et stigende antal tyverier kan vendes.

I dette arbejde mener forbundet blandt andet, at der kan indgå et åbent register over stjålne stelnumre på nettet, som kan mindske risikoen for, at borgerne begår hæleri, brug af ny teknologi til at finde de stjålne cykler, en koordineret indsamling og behandling af efterladte eller fundne cykler og overvågning af cykelparkeringsanlæg, eksempelvis ved stationer.

Socialdemokratiets retsordfører, Ole Hækkerup, synes, forslagene ser spændende ud og lover at kigge nærmere på dem.

- Jeg synes faktisk, det er nogle rigtig gode forslag forstået på den måde, at de holder sig inden for det realistisk mulige, og jeg vil gerne arbejde videre med dem. Jeg kender det også til hudløshed fra mig selv, og kan kun sige, at det er virkelig irriterende at få stjålet sin cykel, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.