Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Cyklister raser mod trafikanter i trafikken

55 procent af trafikanterne siger i en undersøgelse, at de har været udsat for vrede fra cyklister, mens tallet for København er helt oppe på 75 procent.

ARKIVFOTO: 55 procent af trafikanterne siger i en undersøgelse, at de har været udsat for vrede fra cyklister, mens tallet for København er helt oppe på 75 procent.
ARKIVFOTO: 55 procent af trafikanterne siger i en undersøgelse, at de har været udsat for vrede fra cyklister, mens tallet for København er helt oppe på 75 procent.

Indtil nu er vejvrede mest beskrevet som et fænomen blandt bilister, men en ny undersøgelse fra Cyklistforbundet viser, at de bløde trafikanter ikke står tilbage, når det gælder hårde ord.

Det viser en ny undersøgelse fra Cyklistforbundet ifølge Politiken.

55 procent af trafikanterne siger, at de har været udsat for vrede fra cyklister, mens tallet for København er helt oppe på 75 procent.

Undersøgelsen viser desuden, at 60 procent har oplevet tilråb, 40 procent har fået fingeren, mens 11 procent har modtaget trusler fra cyklister i hovedstadsområdet.

Ifølge professor i psykologi Thomas Nielsen er især trusler i trafikken ubehagelige, ulovlige og burde ikke finde sted.

»Trusler er meget værre end et udråb, for det bliver siddende i sindet. Når man truer, er det for at skræmme og nedkæmpe den anden, og det er helt urimeligt,« siger han til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.