Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Copenhagen Pride holder mindeceremoni mandag foran USA's ambassade

Flere steder i København kan man mindes de mange ofre, der mistede livet i en massakre i Florida.

Allerede mandag morgen begyndte borgere at lægge blomster foran den amerikanske ambassade. Mandag aften kan alle, der vil mindes de mange ofre, samles foran ambassaden. Scanpix/Jens Astrup
Allerede mandag morgen begyndte borgere at lægge blomster foran den amerikanske ambassade. Mandag aften kan alle, der vil mindes de mange ofre, samles foran ambassaden. Scanpix/Jens Astrup

Når der mandag aften bliver tændt lys for de mange ofre fra skyderiet i Florida, er det både den amerikanske ambassade og Copenhagen Pride, der står bag mindehøjtideligheden. Foran USA's ambassade på Østerbro i København, er der allerede lagt bunker af blomster, og mandag aften klokken 20.30 vil hundredvis af mennesker stimle sammen for at holde et minuts stilhed. Både for de omkomne og deres pårørende.

Det fortæller pressemedarbejder Alistair Thomson.

- Vi holder en mindehøjtidelighed foran ambassaden i aften, for som præsident Barack Obama sagde, så er det et angreb på alle. Både alle homoseksuelle og alle amerikanere, siger han.

Men der vil ikke kun være lys og blomster foran ambassaden. Også regnbueflagene vil blive svunget for at ære de mange homoseksuelle, der mistede livet, da gerningsmanden massemyrdede gæsterne på homobaren Pulse i Orlando.

Derfor får ceremonien også officiel støtte fra Copenhagen Pride og mediet Out & About, der skriver om det homoseksuelle miljø.

Både den amerikanske ambassadør Rufus Gifford og Lars Henriksen, formand for Copenhagen Pride, vil tale til arrangementet.

Derudover får de selskab af Pia Olsen Dyhr, formand for SF, Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester for Enhedslisten i København, og Tommy Petersen, medlem af DE Radikale i Københavns Borgerrepræsentation.

Derudover vil sangeren Bryan Rice stå for et indslag.

Den brede deltagelse i højtideligheden vækker glæde på den amerikanske ambassade.

- Vi er selvfølgelig glad for opbakningen og for den danske deltagelse, siger Alistair Thomson.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.