Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Clinton måtte holde pause i Sønderborg: Hillary ringede midt i talen

Over 800 mennesker gav den forhenværende amerikanske præsident et stormende bifald, da han entrede scenen i Alsion i Sønderborg.

Bill Clinton er i Sønderborg.
Bill Clinton er i Sønderborg.

Han kan stadig holde taler, der kan få en hel forsamling til skiftevis at være tavse som graven og bryde ud i latter.

Det beviste USA’s tidligere præsident Bill Clinton på glimrende vis, da han onsdag aften talte for over 800 tilhørere i Alsion i Sønderborg, skriver JydskeVestkysten.

Direktøren for CSR-fonden, Axel Boisen, var ved at kløjs i introduktionen, da han ikke kunne huske, hvilket nummer i den amerikanske præsidentrække, Bill Clinton har, men dén samlede hovedpersonen op på humoristisk vis, hvorefter han lynhurtigt havde salen med sig.

Han lagde ud med at rose Danmark og især Sønderborg for sit fremsyn på miljøfronten.

– Denne by er en af de mest betydningsfulde, når det gælder at vise folk, hvordan man kan reducere mængden af CO2. Det er virkelig imponerede, hvad I allerede har noget, og jeg er sikker på, at I inden 2029 har nået målet at være helt CO2-neutral, sagde han og understregede:

– Og så er I oven i købet i stand til at vise, at der er god økonomi i det.

Hillary i røret

Så ringede en mobiltelefon.

Folk spejdede rundt i salen i forventning om at finde en person, der gled længere og længere ned i sædet.

Bill Clinton derimod greb til lommen:

– Det er min kone, der ringer, forklarede han og tilføjede:

– Det er kun min familie, der har nummeret her.

Han slukkede ikke – tværtimod:

– Jeg står lige og holder en tale i Danmark, forklarede han Hillary, hvorefter han igen henvendte sig til salen:

– Ja, hun er i Australien, fik vi at vide.

Sørme om ikke Bill Clinton også forstod at flette den lille episode ind i talen.

– Ja, I tager for givet, at alting fungerer. Lyset virker, mobilen ringer, og keder I jer, kan I bare gå ud for at finde en restaurant. I Haiti er der intet, der har fungeret siden det store jordskælv i 2010. Jeg siger ikke, at klimaforandringer har skabt orkanerne og jordskælv, men de er blevet værre, og det truer verdens stabilitet, sagde han.

Efter 45 minutter om vigtigheden af, at verden undgår ustabilitet ved at fremme mere bæredygtighed, fortsatte snakken som en rundbordssamtale med Axel Boisen.

Det foregik i danske designermøbler på scenekanten.

Også møblerne fik ros af ekspræsidenten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.