Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Clement Kjersgaard får Berlingske-pris

Speedsnakkeren og TV-fænomenet Clement Kjersgaard blev årets modtager af Den Berlingske Fonds Journalistpris for sine altid udfordrende debatprogrammer på TV og sin publicistiske ambition med webmagasinet »Ræson«.

Clement Kjersgaard benyttede sin takketale til at ruske grundigt op i en mediebranche, der med hans ord "kæmper for sit liv, eller i hvert fald for sine privilegier".
Clement Kjersgaard benyttede sin takketale til at ruske grundigt op i en mediebranche, der med hans ord "kæmper for sit liv, eller i hvert fald for sine privilegier".

Årets modtager af Den Berlingske Fonds Journalistpris blev speedsnakkeren og TV-fænomenet Clement Kjersgaard, ankermand på »Debatten« på DR2 og "Hos Clement" på DR1, manden der kan debattere enhver politiker eller fagforeningsformand under bordet, som altid optræder i stilfuldt jakkesæt og velbundet Windsor-slipseknude, og som i øvrigt også er initiativtager til web-magasinet »Ræson«.

Men journalist, det er han ikke, understregede chefredaktør Lisbeth Knudsen i sin præsentation, hvilket imidlertid ikke afholdt hende fra at kalde Clement Kjersgaard for »en af Danmarks virkelige enere inden for faget, en mand som elsker at være irriterende, udfordrende og provokerende, satirisk og samtidig hamrende seriøs, tankevækkende, grænseoverskridende og nytænkende og hvis arbejdsformat og evne overgår de fleste«.

Journalistprisen, som hvert år uddeles i forbindelse med avisens fødselsdag,  blev uddelt mandag eftermiddag i Det Berlingske Hus i Pilestræde i København.

- Med sine 37 år har han nået det meste og placeret sig markant i mediebranchen. Han klarer den udenrigspolitiske analyse lige så vel som det skarpe indenrigspolitiske interview og ind i mellem et par popsangere og skuespillere, sagde Lisbeth Knudsen om dagens prismodtager.

- Han er overvældende og - for nogen - alt for meget. Har man prøvet at være i studiet i et af hans programmer, gælder det om at spænde sikkerhedsselen, for du aner aldrig lige, fra hvilket verdenshjørne næste spørgsmål kommer, og hvilke underfundighed der vil være gemt i det. Det er sikkert en prøvelse at være i redaktionen bag ham, men hans programmer går til gengæld aldrig upåagtede hen. Selv det mest kedelige debatprogram med det mest knastørre emne kan i hans rapkæftede stil få en dirrende intensitet og frækhed.

- Vi vil gerne i denne tid, hvor alt for meget journalistik bliver til grå grød, salutere eneren, der prøver at gøre en forskel på tv, og som leverer en imponerende, publicistiske ambition med initiativet »Ræson«, sluttede Lisbeth Knudsen sin prismotivering.

Resultat af årtiers selvtilstrækkelighed

Clement Kjersgaard benyttede sin takketale til at ruske grundigt op i en mediebranche, der med hans ord "kæmper for sit liv, eller i hvert fald for sine privilegier".

- Den har bevæget sig fra at være forkælet til at mærke virkeligheden, og det kunne ikke være gået anderledes. Den aktuelle krise er ikke resultatet af de sidste 10 års digitale jordskred, men af årtiers forudgående selvtilstrækkelighed, sagde han og fortsatte:

- Hovedskylden er dermed mediernes, og det sidste krisen bør resultere i, er klynk. For det er - også i fremtiden - en kæmpe luksus og et stort privilegium at leve af at arbejde i medierne. Hvis vi skal kunne leve med at have det så meget sjovere end så mange andre, skal vi påtage os et ansvar: Vi skal hver morgen spørge, hvad vi kan og skal gøre for resten af verden.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.