Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Christiania har solgt folkeaktier for 10 millioner

På fristaden Christiania er der nu solgt folkeaktier for 10 millioner kroner. Det vækker glæde, selv om der endnu er lang vej til at kunne realisere købet af fristaden.

Fristaden Christianias alternative aktieemission har indtil videre indbragt 10 millioner kroner, skriver Politiken. Den samlede pris for at købe Christiania fri af staten lyder på 85,4 millioner kroner. Den første rate på knap 52 millioner kroner blev betalt i begyndelsen af juli.

Da folkeaktierne på det tidspunkt ikke kunne dække det fulde beløb, blev resten finansieret via et realkreditlån, hvor staten havde spændt et sikkerhedsnet ud under fristaden ved at garantere for lånet. Hos Christianias folkeaktiekontor betegner Tanja Fox det som fantastisk, at salget nu har rundet 10 millioner kroner og tilføjer:

- Ambitionerne i forhold til salg af folkeaktier kommer an på, hvilke briller man ser med. Hvis man måler det i forhold til de cirka 76 millioner kroner, går det selvfølgelig ikke så godt. Men jeg vil nu alligevel mene, at 10 millioner kroner er godt gået, siger Tanja Fox til Politiken.

Aftalen med staten er, at det fulde beløb skal betales over flere rater frem til 2018. Hos advokatfirmaet Foldschack og Forchhammer, der står for købet, vurderer advokat Line Barfod, at man nok skal finde pengene.

- Det går helt fint. Der er 100 procent statsgaranti på at låne, og der bliver fortsat solgt folkeaktier, siger Line Barfod til Politiken.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.