Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Portræt

Christian Jensen har gravet sig til tops

Graverjournalisten, der gravede A.P. Møllers fortid under krigen frem, er nu endt i chefstolen hos Politiken.

ARKIVFOTO 2011. Christian Jensen bliver ny ansvarshavende chefredaktør på Politiken og erstatter Bo Lidegaard.
ARKIVFOTO 2011. Christian Jensen bliver ny ansvarshavende chefredaktør på Politiken og erstatter Bo Lidegaard.

Hjørnekontoret på Politiken får ny herre.

- Jeg er blevet tilbudt den - efter min mening - vigtigste og mest ærefulde post i danske medier, siger Christian Jensen, efter at han nu skal overtage posten som chefredaktør for Politiken efter fem år med Bo Lidegaard ved roret.

Modsat Bo Lidegaard, der har en fortid som historiker og embedsmand, har Politiken denne gang fået en chef med journalistisk baggrund.

Som graverjournalist på Berlingske Tidende vakte han opsigt, da han sammen med to kolleger gik rederiejeren A.P. Møllers rolle under Anden Verdenskrig efter i sømmene.

Her kom det frem, at A.P. Møller var med i det såkaldte Riffelsyndikat, der solgte våben til tyskerne.

På daværende tidspunkt var A.P. Møller Gruppen medejer af avisen, og avisens redaktør nedlagde researchforbud ifølge et interview Christian Jensen har givet med studieavisen Lixen.

Efter højlydte klager fra kollegerne på avisen måtte ledelsen dog give sig, og historien blev trykt.

Efterfølgende trak A.P. Møller Gruppen sig som ejer hos avisen, og historien har siden været årsag til skænderi på avisen om forholdet til rederiejeren.

Siden blev Christian Jensen en af tre chefredaktører på avisen, men han fik først prøvet kræfter med at skrive ledere, da han blev den enlige chefredaktør på avisen Information.

- Jeg mener ikke, at Information skal være socialistisk. Jeg mener heller ikke, at den skal være ikkesocialistisk. Den skal være journalistik. Information skal ikke pådutte læserne holdninger. Det er Informations læsere alt for kloge til, sagde han ved skiftet dengang.

Her blev han kaldt den mest magtfulde medieperson under 40 år, indtil den ubesejrede mester - tiden - indhentede ham i 2012, og han rundede det skarpe hjørne.

Det tog dog ikke 40 år, før det stod klart, at Christian Jensen rummede potentialet til at blive en bemærkelsesværdig skikkelse i den danske samfundsdebat

Gymnasietiden i Grindsted var måske et tidligt varsel om, hvad der ventede Politikens nye chefredaktør.

Her var han så optaget af samfundsfag, at hans ugentlige afleveringer sjældent holdt sig under "20 tætskrevne A4-ark", har han fortalt i et interview med JydskeVestkysten, hvor han også takkede sin rektor for ikke at kyle ham ud.

- Jeg kunne være røget ud på både fravær og en lige lovlig lystig studietur til Prag.

Den 1. august bliver han i stedet kylet ind på hjørnekontoret på Rådhuspladsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.