Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Chokeret skraldemand kan endnu ikke afhøres

Politiet efterforsker, hvorfor en løbsk skraldebil onsdag dræbte en amerikansk turist.

Den tragiske ulykke på Strøget i København skete lidt før klokken 19.00.
Den tragiske ulykke på Strøget i København skete lidt før klokken 19.00.

Skraldemanden hvis eldrevne mini-skraldebil onsdag dræbte en amerikansk turist ved en tragisk ulykke på Strøget i København, er endnu for chokeret til at blive afhørt.

Det oplyser Københavns Politi, der er i gang med at undersøge årsagen til ulykken.

- Vi har gennemført en kort afhøring af den involverede renovationsmedarbejder, men han var så chokeret, at vi har brug for at afhøre ham yderligere. Hvornår ved jeg ikke - det kommer an på hans tilstand, siger Stine Mathiesen, der er sekretariatsleder i Københavns Politi, Station City.

Hun fortæller samtidig, at den pågældende skraldebil er ved at blive undersøgt, og at der højst sandsynligt vil ligge en rapport klar fredag, der skal danne grundlag for det videre forløb. Politiet er desuden ved at se videoovervågning fra Strøget igennem i håb om at blive klogere på årsagen til den tragiske ulykke og har også underrettet den amerikanske ambassade.

- Vi regner med at vide meget mere fredag. Her skal der også foretages et ligsyn, og så mangler vi at afhøre vidnerne til ulykken, siger Stine Mathiesen.

Københavns Kommune har sørget for læge- og psykologhjælp til den involverede skraldemand.

- Vi har aldrig været udsat for noget lignende. Vi har givet alle vores medarbejdere en briefing om situationen og fået en god snak om, hvad der er sket, og hvordan vi har håndteret det. Og så har vi talt om, hvordan vi skal arbejde fremover, for vi skal jo også løse opgaven i dag og i morgen, siger chef for Center for Renhold i København, Claus Robl.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.