Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Chikane af jøder på Nørrebro-skole hører fortiden til

Skoleleder Lise Egholm slår fast, at problemet med chikane af jødiske elever på Rådmandsgades Skole i København er stoppet.

- Det var et problem for fire år siden, men det er det ikke længere.

Det siger skolelederen på Rådmandsgades Skole på Nørrebro i København, Lise Egholm, tirsdag eftermiddag til Jyllands-Posten. Dagen forinden fortalte hun til P4 København, at hun i flere tilfælde har frarådet jødiske forældre at indmelde deres børn på Nørrebros skoler, fordi de risikerer at blive chikaneret.

Efter udtalelsen røg sagen højt på mediernes og politikernes dagsorden.

- Jeg orker ikke at snakke mere om det, for det er en fis i en hornlygte, siger Lise Egholm, der understreger over for Jyllands-Posten, at hun i interviewet med P4 København talte om nogle problemer, som Rådmandsgades Skole havde for fire år siden.

Historien om mobning af jødiske skolebørn har fået flere politikere op af stolen, blandt andre de Konservatives leder i Borgerrepræsentationen i København, Rasmus Jarlov (K), der vil have Christine Antorini til at indlede en undersøgelse af, hvor stort problemet med chikane af jødiske skolebørn er i hele landet.

Rasmus Jarlov har samtidig foreslået, at man smider de chikanerende børn ud af folkeskolen, hvis deres mobning forhindrer deres jødiske klassekammerater i at kunne gå i skole.

Som følge af de »helt utålelige forhold« lød det tirsdag fra Dansk Folkeparti, at man ville rejse en forespørgselsdebat om sagen i Folketinget og på Københavns Rådhus. En debat, der ifølge integrationsordfører Martin Henriksen (DF) skal munde ud i »håndfaste regler« såsom økonomiske sanktioner og i yderste tilfælde udvisning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.