Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ceremoni for prins Henrik: Man kunne høre en knappenål falde

Omtrent 200 indbudte var mandag til mindehøjtidelighed for prins Henrik i Christiansborg Slotskirke.

Castrum Doloris for særligt indbudte gæster i Christiansborg Slotskirke, mandag den 19. februar 2018. Prins Henrik sov stille ind på Fredensborg Slot, tirsdag den 13. februar 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)
Castrum Doloris for særligt indbudte gæster i Christiansborg Slotskirke, mandag den 19. februar 2018. Prins Henrik sov stille ind på Fredensborg Slot, tirsdag den 13. februar 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)

En mindehøjtidelighed for prins Henrik for omtrent 200 særligt indbudte fandt mandag over middag sted i Christiansborg Slotskirke.

Her var nære venner, gudbørn, protektioner og andre inviteret for at tage afsked med prinsen.

Et af prins Henriks over 60 protektorater var Røde Kors i Danmark, hvor Anders Ladekarl er generalsekretær.

»Vi havde en meget højtidelig stund i kirken, hvor 200 mennesker kunne stå så stille, at man kunne høre en knappenål falde til jorden,« siger Anders Ladekarl.

»For mit vedkommende fik jeg sagt tak for den store indsats, han har gjort igennem 49 år for Røde Kors.«

I kirken blev der spillet musik for de indbudte.

Over de seneste dage med castrum doloris har operasangere, organister og andre musikere spillet værker af blandt andre Vivaldi og Bach samt flere danske salmer.

Castrum doloris betyder på latin en sørgeforhøjning. På forhøjningen står den lukkede ligkiste til offentlig skue.

Efter mindehøjtideligheden gik de indbudte videre til fløjlsgemakket i Christiansborg.

I fløjlsgemakket tog kronprins Frederik og prins Joachim imod, og her var der "en mere afslappet stemning", fortæller Anders Ladekarl.

»Folk fortalte hinanden gode historier om prinsen. Vi delte nogle af de fantastiske oplevelser, som vi i fællesskab har haft med den morsomme og kærlige mand, som prinsen var,« siger Anders Ladekarl.

»Det var jo en gruppe mennesker som kendte ham og havde været tæt på ham i mange år.«

Blandt gæsterne var flere af prins Henriks venner, blandt andre tidligere generalløjtnant Kjeld Hillingsø, entertainer og tennismakker Eddie Skoller og modeskaber Erik Brandt.

Prins Henrik gik bort tirsdag aften i sidste uge på Fredensborg Slot. Han blev 83 år.

Bisættelsen finder sted tirsdag klokken 11.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.