Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

CEPOS: Gode toner fra Corydon

Det bliver en gevinst for samfundet, at statens ansatte nu skal måles og vejes ved hjælp af en McKinsey-model, mener den liberale tænketank CEPOS.

Det er et rigtig fornuftigt signal, der kommer fra finansminister Bjarne Corydon (S), når han lægger op til, at statens ansatte skal måles og vejes på baggrund af deres resultater.

Sådan lyder det fra cheføkonom og vicedirektør i den liberale tænketank CEPOS Mads Lundby Hansen, der ser store fordele ved præstationsløn baseret på resultatmålinger og udbredte medarbejdervurderinger.

»Det er en lovende model, for det er naturligt, der kommer en større sammenhæng mellem løn og de resultater, som man præsterer på sin arbejdsplads. Det kræver ofte, at man måler præstationer, og derfor synes jeg, det er rigtig gode toner, der kommer fra Bjarne Corydon her,« siger Mads Lundby Hansen.

Det er Moderniseringsstyrelsen der med hjælp fra konsulentvirksomheden McKinsey skal indføre den ny model for god arbejdsgiveradfærd. Men den ny ledelsesstil får alarmklokkerne til at ringe hos Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, der udtrykker bekymring over for, at det bliver kontrol over tillid.

Den udfordring er dog til at overse, mener Mads Lundby Hansen.

»Systemet skal selvfølgelig ikke baseres på kontrol frem for tillid. Man skal måle de enkelte medarbejdere på deres kerneopgaver, og på den måde er der ingen fare for at blive målt på forkert grundlag,« siger CEPOS-økonomen og giver et eksempel på, hvordan modellen kan hænge sammen:

»Man kan måle statsansatte læreres og ledernes resultater ved at kigge på de studerendes karakterer og naturligvis korrigere for de sociale baggrundsfaktorer. Det er helt naturligt, at den lærer, der er i stand til at løfte en klasses faglige niveau, får en højere løn. Vi ved, at løn er en vigtig motivationsfaktor, og hvis man skal lave en lønspredning, som er en rigtig god idé, så skal man måle efter gode resultater,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.