Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Carsten har været sigtet i 429 dage for at chikanere lesbisk par: Jeg er uvidende om hvorfor

I 2014 blev han anklaget for systematisk at have chikaneret et lesbisk par i Mariager. Nu har Carsten Anhøj været sigtet i 429 dage for en forbrydelse, han ikke mener, han har begået.

Carsten Anhøj blev sigtet for systemtisk at chikanere et lesbisk par. Han nægter at stå bag hærværket.
Carsten Anhøj blev sigtet for systemtisk at chikanere et lesbisk par. Han nægter at stå bag hærværket.

Det trak store overskrifter, da et lesbisk par stod frem og fortalte, hvordan de systematisk var blevet chikaneret, siden de flyttede til Mariager med deres to sønner.

Parret oplevede blandt andet at få hundelorte smidt mod ruderne, bibelske vers og anklager om at leve i synd lagt i postkassen og uhyggelige truende tegninger hængt op på børnenes skabe i børnehaven.

En familiefar blev sigtet for at stå bag, da det lesbiske par fortæller politiet, at de set en fremmed mand luske rundt i haven en nat, skriver DR.

Det er foreløbig 429 dage siden, og nu sår en ny dokumentar tvivl om hele sagsforløbet.

»Jeg er stadig fuldstændig uvidende om, hvorfor jeg er sigtet i den her sag,« siger den sigtede Carsten Anhøj i dokumentaren ’Løgn eller chikane i Mariager’, som bliver sendt på DR1 i aften.

Her fortæller han om den dag, der vendte op og ned på det hele.

»Det første, der slår os, da vi ser, at politiet kommer, er, at vores dreng ikke er kommet hjem fra skole. Så vi tænker: 'Nej, er der sket noget med ham',« siger Carsten Anhøj om den dag i oktober 2014, da han bliver anholdt.

Ifølge DR husker han, at han tænkte:

»Jeg skal jo bare have forklaret, at jeg ikke har noget med det at gøre.«

Dokumentaren giver ikke et svar på, om der har fundet chikane sted, men den sår tvivl om hele mistanken mod Carsten Anhøj. Ifølge dokumentaren har politiet ingen fysiske beviser mod familiefaderen som fingeraftryk eller DNA-spor. Til gengæld har den ene halvdel af det homoseksuelle ægtepar, Tulle Krøyer, over for politiet udpeget en bestemt bil, som hun siger, at hun har set gerningsmanden fra haven køre i.

Da sagen rullede i 2014, fik parret fra Mariager opbakning fra hele Danmark. Der blev blandt andet arrangeret et fakkeloptog i protest mod diskrimination af homoseksuelle.

Men det betød også, at Carsten Anhøj oplever et stort psykisk pres over at være under mistanke så længe uden at vide, om han er købt eller solgt.

»Han er stadig en borger i den her by, han er stadig et menneske, der kun lige er blevet sigtet for noget som han ikke har gjort. Og den retssikkerhed og respekt om det finder jeg ikke,« siger hans kone Tina Anhøj i aftenens dokumentar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.