Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Campingbiler må nu køre hurtigere på motorvejen

Campingbiler, omfattet af tempo 100-ordningen, må nu køre 100 kilometer i timen på motorvejene.

Nu kan du komme hurtigere på ferie i din campingbil. Scanpix/Claus Fisker
Nu kan du komme hurtigere på ferie i din campingbil. Scanpix/Claus Fisker

Hvis du er en af de danskere, der pakker tasken og tager campingbilen mod varmere himmelstrøg, er der godt nyt: Torsdag hæves hastighedsgrænsen for campingbiler til 100 kilometer i timen på motorveje og 80 på andre veje.

Den højere hastighed gælder campingbiler, der er godkendt til at køre hastigheden gennem den såkaldte tempo 100-ordning.

Det er til gavn for både trafiksikkerhed og campister, mener Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

»Hastighedsforskelle på køretøjer giver anledning til flere og lange overhalinger, hvilket kan skabe farlige situationer. Derfor bør hastighedsgrænserne være så ens som muligt for køretøjstyper, der teknisk set er ensartede.«

»Det giver enkle og fornuftige regler, som giver mere mening for trafikanterne at overholde,« forklarer han i en pressemeddelelse.

Tidligere måtte campingbiler køre 80 kilometer i timen på motorveje og 70 på andre veje.

For busser forenkles den såkaldte Tempo 100-ordning, hvor man kan søge om at få lov til at køre 100 kilometer i timen, ligeledes. Godkendelsesprocessen bliver forenklet, mens udgifterne til Tempo 100-mærket vil bortfalde.

Lovændringen blevet vedtaget i sommer af regeringen og Dansk Folkeparti med ikrafttræden fra 15. marts.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.