Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Café Viking-Jane er glad for sigtelse

Politiet har i dag anholdt og sigtet en ung mand for trusler og forsøg på afpresning mod indehaveren af Café Viking på Nørrebro.

Jane Petersen fra Café Viking.
Jane Petersen fra Café Viking.

Fredag aften er der gadefest på Nørrebro til ære for ejeren af Café Viking, Jane Birgitte Pedersen, der blev landskendt, da hun stod frem og fortalte om, hvordan hun var blevet truet og afkrævet »beskyttelsespenge«.

Efter nyheden om, at politiet fredag eftermiddag har anholdt en 19-årig mand i sagen, har Café Vikings gæster endnu en grund til at feste.

Det er da også en tilfreds barmutter, som Berlingske Nyhedsbureau når at fange, inden hun skal på talerstolen og sige ord til Nørrebro-borgerne.

- Jeg synes, det er godt. Nu skal han først fremstilles i grundlovsforhør, så jeg ved jo ikke, om det er den rigtige. Men jeg synes, det er rigtig godt, at der bliver arbejdet på sagen, siger Jane Birgitte Pedersen, inden hun må lægge på, fordi hun skal servicere de mange mennesker, der er mødt op på Nørrebro for at vise deres støtte til hende under sloganet »Nej til trusler og vold, ja til sammenhold«.

Fredag og lørdag aften optræder musikere som Rasmus Nøhr, Sune Fey og Jean von Baden for at fejre sammenholdet i kvarteret omkring Ægirsgade og Mimersgade.

Københavns Politi oplyser, at anmeldelsen er blevet efterforsket ihærdigt siden slutningen af august. Resultatet er anholdelsen af den 19-årige mand, der nu er sigtet for trusler og forsøg på afpresning mod Jane Birgitte Pedersen.

- Vi tager den slags trusler og afpresning meget alvorligt. Vi ønsker at slå hårdt ned, for det skaber utryghed blandt erhvervsdrivende og borgere i København. Vi tror ikke, at fænomenet er voldsomt udbredt, men det skal standses, og vi opfordrer derfor stadigvæk befolkningen til at anmelde disse forhold til politiet. Det hjælper faktisk, meddeler vicepolitiinspektør Tommy Laursen fra Københavns Politi.

Den 19-årige, der har relation til banden »Brothas«, skal fremstilles i grundlovsforhør lørdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.