Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Byret vil løfte sløret en smule i Emilie Meng-sag

Journalister skal have ret til at se central kendelse i sag om den forsvundne teenagepige Emilie Meng.

København. Pressen skal have adgang til en række oplysninger i sagen om den forsvundne teenagepige Emilie Meng. Det har Retten i Næstved besluttet onsdag.

Retten har besluttet, at journalister fra Ritzau, TV2 og BT skal have aktindsigt i en ransagningskendelse i sagen. Kendelsen handler om en ransagning i Korsør mandag i denne uge.

Anklagemyndigheden har protesteret mod udleveringen af kendelsen, men retten mener ikke, at der er grundlag for at holde den hemmelig for offentligheden. Protesten er derfor blevet afvist.

Af rettens afgørelse onsdag fremgår det, at to personer er mistænkt i sagen.

Men hvad mistanken nærmere går ud på er indtil videre hemmeligt. Det vil fremgå af den kendelse, som der nu er opnået aktindsigt i.

Journalisterne vil få udleveret kendelsen fredag klokken 9.

Emile Meng er ikke set, siden hun forsvandt efter en bytur i Slagelse den 10. juli. Siden har politiet flere gange været på en adresse i Korsør. Fire gange er der blevet ransaget på stedet.

Den seneste gang var mandag i denne uge. Politiinspektør Kim Kliver meddelte, at det var "nye oplysninger", som dannede grundlag for ransagning.

For at kunne ransage lovligt, skal politiet have en "rimelig grund" til at mistænke den person, som ransagningen er rettet mod, hedder det i retsplejeloven.

Det er en 68-årig mand på Tårnborgvej i Korsør, som politiet mistænker. Derudover er en anden person mistænkt i sagen, fremgår det af onsdagens afgørelse.

Men hvilken forbrydelse mistanken går på - det såkaldte delikt - fremgår ikke.

De mest oplagte bestemmelser i straffeloven, som kunne være på tale i sagen, ville være frihedsberøvelse eller manddrab. Men det er ren spekulation.

Hvad mistanken er i sagen vil dog fremgå af den ransagningskendelse, som altså bliver offentliggjort på fredag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.