Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bygherrer efterlyser vejledning om terrorsikring

Flere parter efterlyser fælles danske standarder for god terrorsikring. PET afviser at udarbejde dem.

København. Ifølge Bygherreforeningen interesserer offentlige institutioner og private virksomheder sig stadig mere for, hvordan de kan terrorsikre bedst muligt.

Men der findes ingen vejledning fra Politiets Efterretningstjeneste (PET), som de kan kigge i. Det skriver Jyllands-Posten.

Bygherreforeningens direktør Henrik Bang siger, at hans medlemmer "føler sig ofte lidt rådvilde, når det kommer til terrorsikring."

- Så længe der ikke er tilgængelige retningslinjer, risikerer vi, at der ikke bliver lavet terrorsikring, hvor der måske burde, siger han til Jyllands-Posten.

- Eller vi risikerer, at der bliver lavet terrorsikring, som ikke tager de nødvendige hensyn eller har den kvalitet, den burde-

Han efterlyser en løsning, hvor staten vejleder både offentlige og private bygherrer.

I Norge har forsvaret udgivet en omfattende sikringshåndbog, som vejleder norske bygherrer, entreprenører og leverandører.

PET har givet den vurdering til Folketinget, at der ikke er behov for en sådan vejledning i Danmark. I stedet bør terrorsikring afgøres en konkret vurdering.

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti vil have en løsning på bygherrernes klage. Om det skal være en decideret vejledning, eller en rådgivningsservice har de to partier ikke lagt sig fast på.

Det er ikke lykkes Jyllands-Posten at få en kommentar fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.