Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Butikscenter afspærret efter røveriforsøg

Brændende gasflasker, som formodentlig stammer fra et røveriforsøg i en bank har fået politiet til at spærre Egedal Centret i Stenløse af for handlende. Der er fortsat risiko for, at flaskerne kan sprænge i luften.

Handlende i Stenløse går i øjeblikket forgæves, hvis de vil besøge butikker i Egedal Centret. Omkring halvdelen af centret i Nordsjælland er nemlig afspærret, fordi to gasflasker brænder. Ifølge politiet er det formentlig tyve, der har sat ild til dem som et led i et bankrøveri oplyser vagtchefen til TV 2 News.

Det er meget normalt, at tyve bruger denne metode, hvor de fylder en bankbokse eller kontantautomater med gas, som de efterfølgende sprænger i luften.

Men noget gik galt, da tyvene forsøgte at fylde bankboksen ved hjælp af gasflaskerne, som er blevet efterladt brændende, forklarer politiet.

Fordi ordensmagten ikke har styr på de kemiske processer, der sker i gasflaskerne, har de lukket centerområdet af, mens en ekspert undersøger dem. Det sker, fordi man af sikkerhedsmæssige årsager skal være 100 meter fra gasflaskerne, hvis de eksploderer.

I værste fald skal flaskerne køle i 24 timer, før handlende igen kan komme ind i butikkerne. Det forventer vagtchefen dog ikke, fortæller han til TV 2 News.

- Vi håber på at kunne komme til inden længe, siger han til stationen og forklarer, at politiet derefter skal have sikret spor og overvågning, så de kan komme gerningsmændene nærmere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.