Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Butikker sætter priserne ned efter nytår

Prisen på ost, smør og bacon bliver lavere, når fedtafgiften fjernes efter nytår, lyder det fra flere dagligvarekæder. Ekspert tvivler dog.

ARKIVFOTO. Priserne på skiveost og hakkekød bliver de samme som før, afgifterne blev indført.
ARKIVFOTO. Priserne på skiveost og hakkekød bliver de samme som før, afgifterne blev indført.

Som en del af den nye finanslov bliver de omstridte fedt- og sukkerafgifter fjernet efter nytår. Det betyder, at priserne på skiveost og hakkekød bliver de samme som før, afgifterne blev indført. Det lover dagligvarekæderne Coop og Dansk Supermarked ifølge metroXpres.

Informationsdirektør i Coop Jens Juul Nielsen lover, at prisnedsættelsen sker i det øjeblik, at kæden ikke længere skal betale afgifterne.

- Vi satte priserne op i forholdet ét til ét, da afgifterne kom, og vi sætter priserne ned ét til ét, når afgifterne bliver afskaffet, siger han til metroXpress.

Ekspert tvivler

Samme melding kommer fra Dansk Supermarked, hvor kommunikationsdirektør Finn Lund Andersen lover, at »priserne kommer til at falde det, som afgifterne har betydet af stigning«.

Men seniorrådgiver på Fødevareøkonomisk Institut på Københavns Universitet, Henning Otte Hansen, tvivler på dagligvarekædernes løfter.

- Erfaringen er, at prisfaldene bliver langsommelige og små i forhold til, hvor stor prisstigningen var. Og sådan er det gået hver gang i de sidste 15-20 år. Så jeg er lidt skeptisk, og jeg vil i hvert fald se det, før jeg tror det, siger han til metroXpres.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.