Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

BUPL angriber vuggestueforsker

Pædagogernes forbund langer nu ud efter den forsker, hvis undersøgelsesresultater har skabt heftig debat om vuggestuernes kvalitet herhjemme. Hans tal er ikke korrekte, lyder BUPLs kritik.

Vuggestuen Møllehuset i Søborg ved København. Arkivfoto.
Vuggestuen Møllehuset i Søborg ved København. Arkivfoto.

Efter i knap to uger at have set en gruppe af sine medlemmer – pædagogerne i landets vuggestuer – under angreb for ikke at være nærværende nok over for de børn, de passer, retter pædagogernes fagforening, BUPL, nu skytset imod forskeren bag den undersøgelse, som har blotlagt, at der overhovedet er et problem i børnepasningsordningerne.

BUPL-formand Henning Pedersen kritiserer især ét tal: Ifølge forskeren, ph.d.-stipendiat Ole Henrik Hansen, Aarhus Universitet, er hans undersøgelse baseret på spørgeskemaundersøgelser, der i samarbejde med BUPL er sendt ud til knap 40.000 pædagoger.

- Det tal er simpelthen ikke rigtigt. Så mange vuggestuepædagoger er der jo slet ikke. Jeg ved ikke, hvor det tal kommer fra. I virkeligheden drejer det sig om mindre end 1.400 besvarelser fra den spørgeskemaundersøgelse, vi lavede i fælleskab og sendte ud til 5.000 ledere, pædagoger og medhjælpere i vuggestuer, siger Henning Pedersen, der også kritiserer forskeren for at generalisere ud fra observationer i ni vuggestuer.

- Det holder heller ikke, at det skulle tegne et samlet billede af alle vuggestuer i Danmark, siger Henning Pedersen, der dog ikke vil forholde sig til forskningsmetoden.

For skinger tone

Det vil 14 forskere dog, der sammen har et indlæg i dagens udgave af dagbladet Information, hvor de ligeledes kritiserer Ole Henrik Hansens arbejde.

Henning Pedersen håber, at kritikken vil få Ole Henrik Hansens afhandling til at forsvinde ud af debatten.

- Jeg håber, at vi nu slipper for de grove, grove insinuationer, som ligger i materialet. Og så lad os så tage en debat om, hvordan vi gør vuggestuerne så gode som muligt, for tonen har været alt for skinger, siger Henning Pedersen.

Ole Henrik Hansen fastholder, at det potentielle antal respondenter i hans undersøgelse var op imod 40.000. I alt 1.274 responderede på hans spørgsmål i tilbagemeldinger fra vuggestuer og aldersintegrerede institutioner.

- Jeg kan ikke gå nærmere ind i tallene, før et akademisk udvalg har valideret dem. Men jeg er ked af drejningen i debatten, der fjerner fokus fra børnenes hverdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.