Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Britisk parlamentariker advarer: Din dildo kan udspionere dig

Smarte elektroniske tandbørster og dildoer kan bruges til spionage. Britisk medlem af Parlamentet advarer om en farlig fremtid.

Chi Onwurah, medlem af det britiske parlament for Labour, har advaret om, at sexlegetøj kan bruges til at spionere.
Chi Onwurah, medlem af det britiske parlament for Labour, har advaret om, at sexlegetøj kan bruges til at spionere.

Chi Onwurah, medlem af det britiske parlament for Labour, har advaret om, at sexlegetøj kan bruges til at spionere. Hendes bekymring går på, at sexlegetøj nu er udstyret med avanceret teknologi og apps, så de kan styres af folk, der vil spionere. Hun siger, ifølge The Times, at hun er forbløffet over, hvor let man tager på denne risiko og peger specielt på, at sexlegetøj nu har apps, der gør det muligt med fjernkontrol og kameraer at dele fotografier på computere, mobiltelefoner og andre mobile enheder.

»Alle siger, at teknologien udvikler sig hurtigt, men at der ikke sker noget,« siger Chi Onwurah, der er skyggeminister for handel og energi i Labour.

Hun kræver nu handling: »Hver sag er stadigt mere deprimerende og dystopisk, og manglen på handling fra regeringens side forbløffer mig. Jeg føler mig mere og mere som Kassandra.« (Kassandra var i den græske mytologi så skøn, at Apollon skænkede hende profetiens gave, men da hun ikke gengældte hans kærlighed, nedkaldte Apollon en forbandelse over hende, nemlig at ingen troede på hendes rigtige forudsigelser.)

Chi Onwurahs profeti kommer ifølge The Times ikke ud af det blå. IT-eksperter har allerede demonstreret, hvordan sexlegetøj, der er forbundet til nettet, kan blive hacket og afsløre intime personlige oplysninger og brugernes lokalitet. Derfor kræver Chi Unwurah skærpet sikkerhed ikke blot for sexlegetøj, men for alle mulige personlige elektoniske brugsgenstande.

»Elektriske tandbørster, dørklokker, dildoer - ja alt, der er elektronisk og kan kommunikere med omverdenen, kan hackes. Man kan hacke en dildo, og når man har hacket den, er det ikke blot et spørgsmål om at forbryde sig mod privatlivets fred, men om vor sikkerhed,« siger hun.

Chi Onwurah var i 20 år ansat som elektronikingeniør, før hun i 2010 blev valgt til parlamentet. Da hun forleden købte en elektronisk tandbørste, brugte hun, ifølge The Times, en halv time til at udspørge firmaet »for at sikre mig, at firmaets datastruktur var sikker.«

Chi Onwurah forudser en fremtid, hvor elektronikken overtager styringen af hjemmet:

»Vi vil få smarte sko og smart tøj, hvillet betyder, at man kan finde din lokalitet og hacke og identificere dig.«

EU er faktisk opmærksom på faren. Fra maj i år vil EU indføre bøder til firmaer, der misbruger kundernes data. Det nye EU-dekret er det hidtil mest vidtrækkende forsøg  på at beskyttte borgerne mod elektronisk spionage.

Chi Onwurah er ikke imponeret.

»Jeg synes det er forbløffende, når man tænker på de sikkerhedstrusler, vi udsættes for, hvor lidt opmærksomhed der har været om problemet. Men når man taler om dildoer, så får man i det mindste folks opmærksomhed.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.