Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brite skulle holde sig fra PET og Storm

Britisk militærmand siger, at MI5 brød med Morten Storm og PET, fordi man ikke ville medvirke til at finde al-Qaeda-leder.

Morten Storm.
Morten Storm.

Morten Storms beskrivelse af, hvordan han og PET arbejdede sammen med CIA om at opspore al-Qaeda-lederen Anwar al-Awlaki, bekræftes nu af tidligere medlem af den britiske militærenhed Royal Marines, skriver Jyllands-Posten.

Indtil nu har PET ikke villet oplyse, om Morten Storm var agent for efterretningstjenesten. men Toby Cowern fortæller, at han har mødtes med Storms to føringsofficerer i PET, der gik under navnene »Klang« og »Ode« og Morten Storm selv i Roskilde 27. april 2010. Storm havde foreslået PET, at den tidligere britiske militærmand skulle være hans makker i en plan om at trænge endnu dybere ind i islamistiske kredse i Europa og i de arabiske verden.

- Det var tydeligt, at PET-folkene og Morten Storm havde arbejdet sammen i mange år, og at PET betragtede Storm som en meget værdifuld og højtplaceret agent i opsporingen af al-Awlaki i Yemen, siger Toby Cowern til avisen.

Et samarbejde kom dog aldrig i stand, da den britiske efterretningstjeneste kort efter kontaktede Cowern og forlangte, at han skulle holde sig væk fra Storm og PET.

Cowern fortæller, at briterne ikke ville deltage i opsporingen af al-Awlaki, som amerikanerne ville likvidere.

Anwar al-Awlakiblev dræbt under et amerikansk droneangreb i september sidste år.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.