Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brev til 32.598: Dine dagpenge ryger

Nye tal viser, at 32.598 danskere står til at miste dagpengene efter nytår, hvis de ikke finder arbejde.

Nye tal viser, at 32.598 danskere står til at miste dagpengene efter nytår, hvis de ikke finder arbejde.

Det viser nye tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, skriver Avisen.dk.

- Det er et voldsomt antal mennesker, som bliver ramt, konstaterer Verner Sand Kirk, der er direktør for A-kassernes Samvirke, til Avisen.dk.

De mere end 32.000 arbejdsløse har modtaget et brev, hvori de bliver gjort opmærksom på deres situation og tilbudt et afklarende møde i a-kassen.

A-kasse-direktøren nægter at tro, at man kan finde job til de ledige.

- Det vil være fuldstændig umuligt at redde disse mennesker, hvis der ikke bliver lavet en kombination af nogle lempelser af dagpengereglerne og en indsats for at skaffe flere job, siger Verner Sand Kirk.

S: Akutpakken skal virke

Tidligere har tal fra Beskæftigelsesministeriet vist, at mellem 9.000 og 16.000 danskere risikerer at ryge ud af dagpengesystemet til næste år, når dagpengeperioden bliver halveret fra fire til to år. Verner Sand Kirk mener, at tallene »forekommer temmelig optimistiske« og vurderer, at antallet af ledige i farezonen vil stige.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl, er rystet og kalder over for Avisen.dk antallet »overraskende højt«, men holder fast i, at partiet i forbindelse med finanslovsforhandlingerne vil komme igennem med kravet om, at genoptjeningsperioden for dagpenge igen skal være et halvt år.

Socialdemokraternes Lennart Damsbo-Andersen, der er formand for Folketingets beskæftigelsesudvalg, siger til avisen, at partiet vil holde fast i, at akutpakken skal have yderligere tid til at virke.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.