Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brandstiftere på Amager satte ild til borgmesters bil

Det gik blandt andet ud over Tårnbys borgmester, da flere biler natten til søndag var udsat for groft hærværk.

En eller flere brandstiftere har natten til søndag ødelagt tre personbiler i Kastrup på Amager. Arkivfoto. Scanpix/Bax Lindhardt
En eller flere brandstiftere har natten til søndag ødelagt tre personbiler i Kastrup på Amager. Arkivfoto. Scanpix/Bax Lindhardt

København. Det er for tidligt at sige, om der ligger et politisk motiv bag en række ildspåsættelser i Kastrup-området på Amager natten til søndag.

Men det er et faktum, at borgmesteren i Tårnby Kommune, Henrik Zimino (S), er et af ofrene for en eller flere ukendte gerningsmænds hærværk.

Hans bil blev natten til søndag antændt af ukendte gerningsmænd, som først smadrede bilens ruder og overhældte den med brandbar væske. Samme fremgangsmåde blev brugt mod to andre biler i området.

Det fortæller den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi Gunnar Nørager.

- Vi kan bekræfte, at en af de afbrændte biler tilhører borgmesteren, siger han.

- Vi har haft kontakt til borgmesteren, og han har ingen idé om årsagen. Vi har orienteret ham om bilafbrændingen, og i den anledning har vi selvfølgelig stillet nogle spørgsmål. Der er ikke noget, der indikerer, at det skulle være politisk motiveret.

Efterforskningslederen kan ikke løfte sløret for, om politiet er tæt på at opklare, hvem der står bag brandstiftelserne. Men efterforskningen skrider sikkert fremad, lyder det.

- Det går rigtig godt. Vi er ude på arnestederne, og vi får en masse henvendelser fra borgere i området, som vi bearbejder og afhører, siger Gunnar Nørager.

Han slår samtidig fast, at motivet er ukendt.

Den første bil, der blev antændt, var en Nissan Note på adressen Kastrupvej 304. Branden blev anmeldt klokken ti minutter i et. Ti minutter senere stod der flammer ud af en Citroën C1 på adressen Vægtergangen 54. Begge biler blev totalskadet.

Kort tid efter var en Suzuki Splash på Syrefabriksvej 55 mål for endnu en brandstiftelse.

Ifølge efterforskningslederen fra Københavns Politi er Tårnbys borgmester den første, der blev offer for gerningsmandens eller -mændenes hærgen.

Klokken 03.16 og 03.21 blev der desuden anmeldt brand i to containere på henholdsvis Nordmarksvej og ved krydset Rådhusvænget og Kastruplundgade.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.