Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brandmand i koma flyttes til Rigshospitalet

Røgdykkeren, der natten til mandag blev lagt i kunstigt koma efter en voldsom brand ved Viborg, er blevet overført til Rigshospitalet.

En røgdykker fra Viborg Brandvæsen er blevet overført til Rigshospitalet, efter han natten til mandag blev slemt forbrændt under en voldsom brand på en landejendom i Sønder Rind ved Viborg.

»Jeg kommer lige fra sygehuset, og de har overført ham til Rigshospitalet. Allerede i morges ville de vurdere, om det var bedre at flytte ham til et andet sted i landet for at nedkøle hans arme, som har fået store forbrændinger,« siger brandchef Henning Johansen fra Viborg Brandvæsen.

»Vi bliver løbende orienteret om hans tilstand af hans kæreste, som også er på vej til Rigshospitalet,« tilføjer han.

Det var ejeren af den nedlagte landejendom, som kort før klokken 01 natten til mandag opdagede, at huset var fyldt med røg, hvorefter han flygtede og slog alarm.

Da brandvæsnet kom til stedet, gik to hold røgdykkere ind i bygningen for at finde ud af, hvor røgen kom fra. Da to mand var på vej op til første sal, eksploderede et eller andet foran dem, hvorved de blev forbrændt. Formentlig var der tale om en røggas-eksplosion, skriver bt.dk.

Brandmanden, som nu er flyttet til Rigshospitalet, kom værst til skade med andengradsforbrændinger på begge arme, på halsen og på benene. Lægerne på sygehuset i Viborg lagde ham i kunstigt koma, mens de behandlede ham.

Brandteknikere skal nu se nærmere på årsagen til branden, og selv om brandchefen ikke kan sige noget med sikkerhed, før deres undersøgelser ligger klar, samler mistanken sig ifølge BT mod noget elektronisk udstyr i et børneværelse.

Ejendommens ejer var alene i huset, da branden udbrød. Huset er brændt ned.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.