Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bosted opfordrer til møder i hele landet efter drab

Bosted i Roskilde vil have resten af landets bosteder til at bakke op om faglige møder om arbejdsforhold.

København: Medarbejdere på bostedet Center Lindegården i Roskilde nedlagde torsdag formiddag arbejdet i protest mod arbejdsforholdene. I stedet holdt de et fagligt møde, hvor 120 medarbejdere var samlet.

Arbejdsnedlæggelsen og møderne kommer som en reaktion på et drab i påsken. Her blev en 57-årig kvindelig social- og sundhedsassistent stukket ihjel af en beboer på bostedet.

Det socialpsykiatriske bosteds medarbejdere vil holde et nyt møde tirsdag. Her opfordrer medarbejderne resten af landets bosteder til ligeledes at deltage. Det fortæller talskvinde for Center Lindegårdens medarbejdere, Mia Kristina Hansen.

- Vi opfordrer bosteder og psykiatriske afdelinger i alle landets kommuner til at hjælpe os med at gå til fagligt møde, så vi kan vise, at det er et problem i hele Danmark og ikke kun på Lindegården.

- Når vi snakker med folk, hører vi, at de også har de samme problemer, siger hun.

Medarbejderne er utilfredse med arbejdsforholdene, og de oplever dagligt vold og trusler fra beboere på bostedet, fortæller Mia Kristina Hansen.

- Vi oplever, at folk bliver sygemeldte og tænker på at stoppe. Der er folk, der er ikke kan klare at være på arbejde længere på grund af den vold og de trusler, som de bliver mødt med dagligt, siger hun.

Mia Kristina Hansen har desuden startet en underskriftsindsamling, hvor mere end 5600 personer har skrevet under på, at politikerne skal forbedre forholdene for de ansatte på bosteder.

Underskriftsindsamlingen opfordrer politikerne til at flytte og hjælpe de beboere, der er alt for syge til at være på et bosted. Desuden opfordres politikerne til at oprette flere sengepladser i psykiatrien og få flere hænder til socialpsykiatrien.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.