Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bortvist sælger får erstatning på 185.000 kroner

Sælger blev indkaldt til møde efter fyraften fredag. Sælgeren får nu erstatning for uberettiget bortvisning.

Sælger blev indkaldt til møde efter fyraften fredag. Sælgeren får nu erstatning for uberettiget bortvisning.
Sælger blev indkaldt til møde efter fyraften fredag. Sælgeren får nu erstatning for uberettiget bortvisning.

Man kan ikke indkalde en medarbejder fredag efter fyraften til et møde mandag, og slet ikke, når medarbejderen bor mere end fire timers kørsel fra arbejdspladsen.

Da han ikke mødte op, blev han bortvist.

Men den går ikke, konstaterer Vestre Landsret i en dom, hvor et firma fra Vestjylland bliver dømt til at betale 185.000 kroner i løn og 66.000 kroner i sagsomkostninger til den bortviste medarbejder.

Den pågældende var ansat som sælger på Sjælland, hvor han også boede privat. Han havde været ansat i mere end tre år.

3. februar 2016 opsagde han sin stilling, da han var utilfreds med den nye ledelse, og på den baggrund ville firmaets direktør have en snak med ham om, hvordan arbejdet skulle foregå i opsigelsesperioden.

Indkaldelsen blev fremsendt i en mail fredag efter klokken 16, og direktøren gav ingen begrundelse for mødet, der blev fastsat til mandag klokken 12.

Medarbejderen protesterede, da han havde en privat aftale mandag eftermiddag, og han foreslog enten et telefonmøde eller et møde om tirsdagen.

Det afviste ledelsen, og da medarbejderen ikke dukkede op til mødet mandag, blev han bortvist. Begrundelsen var, at han ikke havde efterkommet en tjenstlig ordre til at give møde.

Men den holdt ikke, hverken i byretten eller nu i landsretten.

Begge instanser er enige om, at virksomheden har sendt indkaldelsen efter fyraften en fredag med krav om at give møde om mandagen.

Han ville ikke kunne afvikle mødet indenfor normal arbejdstid, når man medregner transport.

Endelig siger landsretten, at han meldte afbud til det indkaldte møde, og foreslog forskellige andre muligheder, hvorfor hans udeblivelse ikke kan begrunde bortvisningen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.