Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Borgmesterkamp afblæses: Radikal spidskandidat får opbakning

De Radikales spidskandidat i København, Mia Nyegaard, får alligevel opbakning til at blive borgmester.

Mia Nyegaard og Morten Østergaard hos De Radikale i Vartovs festsal under Kommunalvalget 2017, tirsdag den 21. november 2017.. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)
Mia Nyegaard og Morten Østergaard hos De Radikale i Vartovs festsal under Kommunalvalget 2017, tirsdag den 21. november 2017.. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)

København. Borgmesterkampen mellem De Radikale kandidater afværges, da spidskandidat Mia Nyegaard bliver borgmester for De Radikale i København.

Det har den nyvalgte radikale borgerrepræsentationsgruppe enstemmigt besluttet på sit konstituerende møde torsdag aften.

- Jeg er enormt ydmyg og glad og stolt. Jeg glæder mig til at føre radikal politik på rådhuset de næste fire år, siger Mia Nyegaard.

Hun afviser at lægge sig fast på, hvilken borgmesterpost hun helst vil have. Det skyldes forhandlingstaktik, da De Radikale først vælger borgmesterpost som nummer seks.

Ifølge Politikens oplysninger var der uenighed om, hvem der skulle have borgmesterposten, som partiet har fået i konstitueringsaftalen med overborgmester Frank Jensen (S).

Mia Nyegaard fik 3844 personlige stemmer blandt de radikale kandidater, og dermed blev hun topscorer.

Spørgsmål: Hvad siger det om de næste fire år på rådhuset, når I ikke engang kan pege på dig, uden at der skal være dramatik?

- Jeg tror ikke, det siger noget som helst. Vi aftalte i går, da jeg gik herfra, at vi ikke udtalte os til pressen, før vi mødtes. Det var et virkelig godt møde, og der har ikke været noget dramatik.

- Jeg ser det ikke som en ting, og det har været et virkelig godt møde, siger Mia Nyegaard.

Fordelingen af resten af posterne afventer de endelige forhandlinger mellem partierne.

Mia Nyegaard blev valgt som spidskandidat, da Anna Mee Allerslev trak sig fra sin borgmesterpost efter møgsager.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.