Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Borgmester vil stoppe hadforbrydelser med trafikforbud

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (R), vil spærre af for biltrafikken om aftenen og natten i Indre By for at sætte en stopper for chikane af homoseksuelle.

Teglgårdsstræde i ´Pisserenden ´ København K.
Teglgårdsstræde i ´Pisserenden ´ København K.

Homoseksuelle føler sig i stigende grad utrygge ved at færdes i København om natten. Derfor vil kommunens beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (R) nu have spærret af for biltrafikken i Latinerkvarteret - også kendt som 'Pisserenden' - i de sene nattetimer torsdag, fredag og lørdag, skriver Politiken.

De homoseksuelle oplever, at blive udsat for spyt, skældsord, og folk, der kaster ting efter dem fra hurtigt forbipasserende biler, når de færdes i nattelivet i hovedstaden.

Samtidig viser kommunens såkaldte tryghedsindeks, at netop Latinerkvarteret og området omkring det er en af de bydele i København, hvor borgerne føler sig mest utrygge.

»Vi har kunnet se på vores tryghedsindeks, at det her område har brug for en markant og intensiveret indsats. Og vi har fået bekræftet fra det homoseksuelle miljø, at der er et problem i det her område«.

»Vi hører, at der her er et meget råt og meget utrygt nattemiljø med mange voldelige overfald«, siger integrationsborgmesteren, som nu har fremsat et forslag i Borgerrepræsentationen om at forbyde gennemkørslen af biler i området om natten og sikre mere belysning,« siger Anna Mee Allerslev til avisen.

De Konservative mener ikke, at man kan stoppe hadforbrydelser mod homoseksuelle ved at forbyde biler.

»Jeg tror ikke, bilister laver flere hadforbrydelser end andre, så det er svært at se, hvad det skulle hjælpe at lukke nogle gader for biler. Jeg har derimod en klar forventning om, at politiet beskytter borgerne mod den slags forkastelige overfald, som nogle homoseksuelle har oplevet. Så den mest oplagte løsning er en øget politiindsats i bylivet,« siger Rasmus Jarlov (K).

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.