Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Borgmester vil beholde Livgarden

Allerøds borgmester, Erik Lund, er overbevist om, at politikerne vil redde Høvelte Kaserne.

Livgarden fejrede i 2008 350 års jubilæum, og Allerøds borgmester ønsker at holde Livgarden på Høvelte Kaserne, der står til at lukke.
Livgarden fejrede i 2008 350 års jubilæum, og Allerøds borgmester ønsker at holde Livgarden på Høvelte Kaserne, der står til at lukke.

Den Kongelige Livgarde har haft hovedkvarter i Allerød siden 1945, først i Sandholmlejren og siden 1985 på Høvelte Kaserne. Men nu er kasernen i fare for at lukke på grund af besparelser i Forsvaret.

Det ærgrer Allerød Kommunes borgmester, Erik Lund (K), der har svært ved at forlige sig med regeringens planer om at flytte Livgarden til Vordingborg.

- Livgarden har alle sine hovedopgaver i hovedstadsområdet. Det er her, de hører hjemme, så det vil være helt hovedløst at flytte garden til Sydsjælland, siger borgmesteren til Berlingske Nyhedsbureau.

Han understreger, at han ikke er bekymret på sin kommunes vegne rent økonomisk.

- Vi kommer ikke til at miste ret mange arbejdspladser, hvis kasernen lukker, og der skal nok være købere til de huse, som kasernens folk sælger. Men det er trist, hvis Allerød mister sin status som garnisonsby, og jeg synes ikke, det er rimeligt, at folkene fra Livgarden, der har ydet en kæmpe indsats for Danmark, skal rykke deres liv op med rode og flytte til Vordingborg, siger Erik Lund.

Han er dog overbevist om, at politikerne på Christiansborg vil opgive planerne om at lukke garderkasernen i Høvelte.

- Forhandlingerne er ikke slut endnu, og jeg føler, at vi har skudt alle Forsvarsministeriets argumenter for at lukke kasernen ned, siger Allerøds borgmester.

Foruden Høvelte har regeringen lagt op til, at kasernen i Varde skal lukkes for at spare et større milliardbeløb, erfarer TV2 Nyhederne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.