Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Borgmester: P-vagter skal ikke være affalds-politi

Det er uansvarligt og farligt, hvis p-vagter skal give affaldsbøder. Det er politiets job, mener borgmester.

Nej tak.

Når folk smider affald på gaden eller i naturen, skal det ikke være de kommunale parkeringsvagters ansvar at udskrive bøder.

Sådan lyder det fra Morten Kabell (EL), der er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune og blandt andet har det politiske ansvar for området for parkering.

Hans reaktion kommer efter, at konservatives miljøordfører, Mette Abildgaard, foreslår, at p-vagter og parkbetjente må give bøder, når folk smider flasker, cigaretskodder og andet affald.

- Det bliver et rungende nej tak fra min side.

- Det er et dybt uansvarligt forslag. Det er ikke parkeringsvagternes opgave at lave politiets arbejde, siger Morten Kabell.

Det handler om hensyn til medarbejderne, som ikke skal risikere at stå i en konfliktfyldt situation, de ikke er uddannet eller trænet til, mener borgmesteren.

- P-vagterne skal ikke agere politimyndighed og vurdere, hvem der smed hvilket affald eller smadrede en flaske.

- Der skal føres beviser. Og det er altså en opgave for politiet, siger Morten Kabell.

Landets borgere skal i stedet have et politi i øjenhøjde, der patruljerer gaden og varetager den opgave, mener Morten Kabell.

I 2009 viste Københavns Kommune interesse for idéen, da den daværende teknik- og miljøborgmester, Klaus Bondam, foreslog at give p-vagter lovhjemmel til at udskrive bøderne.

I dag er det politiets opgave at give bøder til personer, som kaster affald i landets byer og i naturen. Fra 2008 til 2015 blev der givet 36 bøder for henkaster affald, viser en opgørelse fra Miljøstyrelsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.