Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Borgerservice: Vi arbejder på at få danskere ud af krigsplagede Yemen

Seks danskere befinder sig fortsat i Yemen, hvor mere end 500 personer ifølge FN er blevet dræbt, og næsten 1.700 er blevet såret i løbet af de seneste to uger.

Seks danskere befinder sig fortsat i det krigsramte Yemen, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice, som samarbejder med andre lande om at få danskerne bragt hjem hurtigst muligt.
Seks danskere befinder sig fortsat i det krigsramte Yemen, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice, som samarbejder med andre lande om at få danskerne bragt hjem hurtigst muligt.

Udenrigsministeriets Borgerservice samarbejder på højtryk med andre lande om at få seks danskere, som Udenrigsministeriet er i kontakt med, ud af det kampplagede Yemen.

Det oplyser Hans Brask, der er kontorchef for Borgerservice, bistand og beredskab, til Berlingske Nyhedsbureau:

»Vi kalder det en assisteret udrejse. Vi hjælper simpelthen dem, der er i Yemen, med at komme ud af landet. Vi er online med vores europæiske partnere og deler informationer, og så koordinerer vi og forsøger at få alt papirarbejdet ordnet hurtigst muligt, sådan at det kan lykkes at få dem ud af landet,« siger han.

I mere end et år har Udenrigsministeriet opfordret danskere i Yemen til at forlade landet, og den seneste uge har ministeriet arbejdet intenst på at hjælpe danskere, som stadig opholdt sig i landet, med at komme hjem.

»Der er omkring fem-seks stykker, der kommet ud, og som vi har fået kontakt til og fået bekræftet, at de er kommet til Danmark. Og så er der de seks tilbage, som vi forsøger at hjælpe med de muligheder, der nu en gang er, hvilket ikke er særlig mange,« forklarer kontorchefen.

Ifølge Hans Brask er der størst mulighed for at komme ud af Yemen med båd fra kystbyen Aden, da flytransport er udelukket.

Mere end 500 personer er ifølge FN blevet dræbt i Yemen, og næsten 1.700 er blevet såret i løbet af de seneste to uger, hvor kampe mellem houthi-oprørere og den saudiarabisk-ledede koalition har ført til voldsomme blodsudgydelser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.